PLATSBYTE. Övergångsstället och cykelpassagen vid Tegelbacken byter plats för att minska konfliktrisken. Foto: Mostphotos

Stora problemkorsningen i City byggs om

Arbetet med omgörningen av trafiksituationen vid Tegelbacken har nu dragit igång. Och det är absolut inte tal om något långt och utdraget projekt.

  • Publicerad 15:30, 18 jan 2018

Redan i mars är nämligen arbetet tänkt att vara klart.

– Det stämmer. Byggstart är nu i dagarna och arbetet pågår till och med mars månad, säger Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret.

Byter plats

Det som ska göras är helt enkelt att västra övergångsstället och cykelpassagen intill byter plats med varandra. Det här gör att det skapas ett svängkörfält och kömagasin för cyklister som kommer söderifrån på Vasabron.

Eftersom cyklister till och från Vasagatan då inte längre behöver passera övergångsstället minskar också risken för irritation mellan gående och cyklister.

– Övergångsstället idag har en placering som leder till konflikter. Det ska förbättras nu, säger Erik Söderberg.

Ett betydligt större och omfattande projekt i anslutning till Tegelbacken är omgörningen av Vasagatan. Det projektet drar igång efter sommaren 2018 och beräknas pågå till 2020.

SE SKISS NEDAN

Nytt. Cyklister som passerar från Vasabron (längst ner till höger) till Vasagatan (uppe till vänster) får nu en rakare väg. (Nya cykelbanan här markerat med rött)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.