John Ozzadonn såg hur brandmännen plockade ut folk genom fönstren. Foto: Linda Gren

Stora skador efter branden i Bandhagen

Boende i området är skärrade efter branden som skadade sex personer i ett hyreshus i Bandhagen. Två lägenheter och trappuppgången måste nu saneras.

  • Publicerad 17:54, 5 dec 2017

Det var i söndags morse kl 10:40 som räddningscentralen fick larm om rökutveckling i ett flerbostadshus i Bandhagen. För att få ut rök ur trapphuset krossades fönster – som är utbytta när tidningen besöker huset under måndagen. Men i trappuppgången luktar det fortfarande brandrök.

Huset är tre våningar och enligt polisen ska branden ska ha startat på första våningen. Den rapporterades vara släckt efter en knapp timme. Men branden gjorde stora skador på två lägenheter samt trappuppgången.

– I den ena lägenheten som blev rökskadad pågår nu sanering och den andra kommer saneras efter att förundersökningen är klar, säger Erica Lawesson kommunikationschef på Familjebostäder, det kommunala bostadsbolaget som äger hyreshuset.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Gabriella Davidsson som bor i huset bredvid det drabbade vaknade av att flera brandbilar befann sig på platsen.

– Jag blev väldigt chockad och tänkte att det kanske var i mitt hus det brann.

Johan Ozzadonn som också bor i ett närliggande hus tittade ut genom sitt fönster och såg hur de plockade ut människor från fönstren.

– Räddningstjänsten kom i alla fall hit i tid, säger han.

Enligt Stockholmspolisen ska sex personer ha förts till sjukhus för lindriga rökskador. Hur personerna mår i dagsläget är ännu oklart.

De som inte bor i de rökskadade lägenheterna är redan tillbaka. För trapphuset samt de lägenheterna som är drabbade kan saneringen ta upp till 2-3 veckor.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är alltid väldigt olyckligt när något sånt här händer, men vi försöker lösa det så fort vi kan, säger Erica Lawesson

I dagsläget vet polisen inte hur branden startade men har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43