Stora trafikproblem i Stockholm i snöfallet

Under eftermiddagen och tidig kväll har snön fallit ner över stan. Det har lett till halt väglag och förseningar i kollektivtrafiken. Trafikkontoret har börjat snöröja i innerstan och söderort.

  • Publicerad 19:05, 16 jan 2019

Tidigare i dag gick SMHI ut med en varning för plötslig ishalka och under kvällen har det blivit halt på vägarna när snön drog in vilket har lett till bilköer och förseningar i busstrafiken över hela länet.

Enligt SL är det också störningar i pendeltågstrafiken på sträckan Bålsta-Nynäshamn efter ett tidigare spårfel. För mer detaljerad information, se SL:s reseplanerare.

Även Arlanda flygplats har problem. Enligt P4 Stockholm har man tvingats stänga två av tre landningsbanor på grund av halkrisken. Enligt radiokanalen har även flera olyckor inträffat under snöfallet.

SMHI varnar för plötslig ishalka i Stockholm

Men enligt trafikkontoret har man läget under kontroll. De har börjat snöröja i söderort och i innerstan och hoppas ligga i fas inför kvällen och morgondagens trafik.

– Vi har koll och mycket folk ute. Enligt prognosen ska det bli plusgrader i morgon så fokus ligger på att få undan modd så att det inte ska bli knölig is när det fryser på senare, säger Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret.