Sjöviksskolan är än så länge i modulliknande byggnader då bygget av en permanent skola pågår. Foto: Läsarbild

Storbrand i skola i Årstadal

En brand bröt ut i Sjöviksskolan i Årstadal på tisdagskvällen. Ett stort släckningsarbete är nu avslutat men delar av skolan är förstörda. Hur det blir för eleverna på onsdagen är oklart.

  • Publicerad 21:52, 12 dec 2017

Det var vid klockan klockan 19:32 som ett larm om en brand i Sjöviksskolan inkom till räddningstjänsten.

Släckningsarbetet pågick för fullt i nästan en och en halv timme. Tio brandbilar från fyra olika stationer deltog i bekämpningen av elden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Inga personskador har rapporterats, uppger Storstockholms räddningscentral.

– Det är släckt nu och vi håller på att avveckla våra resurser därifrån. Två klassrum är förstörda, övriga kommer att kunna användas, säger Magnus Skyttberg, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Skolan ligger i ett tättbebyggt område men det var aldrig någon större risk för spridning.

– Det kunde blivit mycket värre, säger Magnus Skyttberg.

Hur och var branden började är ännu oklart. En brandteknisk undersökning ska göras. Skolan är ännu i modulbyggnader då bygget av en permanent skola pågår.

– Eventuellt beror det på ett elfel, säger Magnus Skyttberg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Branden var aldrig vad brandkåren kallar "fullt utvecklad", vilket betyder att hela rum är fyllda av lågor. Här brann det brann i takkonstruktionen i ena gaveln på skolan.

Klockan 20.50 var branden helt släckt.

Kommer eleverna att kunna vara i skolan imorgon?

– Det kan jag inte svara på. Det är en fråga för fastighetsägaren och för rektorn, säger Magnus Skyttberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brand i Nackareservatet

Nyheter Tidigare släckt brand har blossat upp igen Räddningstjänsten är just nu på väg till Brotorp i Nackareservatet sedan en tidigare släckt brand i området har tagit fart igen. Omfattningen är ännu oklar men en rökpelare sträcker sig upp i luften.torsdag 19/7 13:59

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17