SPRIDNINGSRISK. Det är risk att branden sprider sig till övriga lägenheter. Foto: Hitta.se © Lantmäteriet/Metria / Privat

Storbrand i södra Stockholm – tre till sjukhus

En brand har utbrutit i ett fyravåningshus i Rågsved. Tre personer har enligt räddningstjänsten förts till sjukhus och enligt polisen finns det risk för spridning till andra lägenheter.

  • Publicerad 13:54, 12 dec 2017

Klockan 12.46 larmades räddningstjänsten om en lägenhetsbrand på Bäverbäcksgränd i Rågsved.

– Vi fick det som en lägenhetsbrand. Branden är begränsad så till vida att släckningsarbete pågår, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.

Lägenheten där branden startade ligger på bottenvåningen. Tre personer uppges ha skadats och förts till sjukhus med ambulans.

– Tre personer har förts till sjukhus och vi håller även på att genomsöka fastigheten. Vi har en hel del rökutveckling, säger Lars Lindberg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det är ännu oklart vad som orsakat branden. Men tre brandstationer och polis jobbar på platsen.

– Prognosen ligger på runt en timme. Vi har tillräckliga resurser på plats för att hantera det här, säger Lars Lindberg.

Enligt polisen finns det även risk för spridning.

– Det verkar som att branden sprider sig upp i huset. Det ryker rejält, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Granne berättat

En person som bor granne med den lägenhet som brinner säger till StockholmDirekt via Twitter att närliggande trapphus börjar röktömmas.

– Men jag har ingen info om mitt eget trapphus där det brann eller fortfarande brinner. Flera balkonger uppåt har blivit förstörda och plasttak har gjort giftig rök i området.

Enligt vittnet kommer det att dröja ett par timmar innan de boende får komma in i huset igen.

– Jag mår bra men jag vet ännu inte hur min lägenhet mår.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu försvinner rätt till heltid i förskolan i Stockholm

Nyheter ✓Grönblå avskaffar kritiserad reform ✓5 000 barn omfattas ✓Så ser det ut i länet De senaste två åren har barn till föräldralediga haft rätt att gå heltid på förskolan. Tusentals familjer i Stockholm berörs när reglerna ändras från och med 1 februari.torsdag 17/1 19:30

Hägersten kan bli av med parkeringsavgifter

Nyheter M-överklagan kan vinna gehör P-avgifterna i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde kan tas bort. Det står klart efter att Transportstyrelsen väljer att pröva lokalpolitikern Lars Svärds (M) överklagan.torsdag 17/1 16:37