Trivs. Cecilia Branting och hennes familj har bott i Skomakartorp i ett drygt år och trivs bra. Foto: Jonas Månsson

Stormtrivs i "Nybyggt Bullerbyn"

Väntan i kylan var välinvesterad tid. Cecilia Branting och hennes familj har hittat hemkänslan i nybyggda Skomakartorp. – Vi formar området tillsammans med andra, säger hon.

  • Publicerad 14:56, 2 feb 2018

När familjen Branting skulle flytta från Solna blev Ekerö aktuellt. När de första tomterna i Skomakartorp skulle släppas till försäljning var de med och köade vid Mäklarringen, våren 2015.

– Jag åkte hem för att förbereda visning av vår lägenhet och min man sov i bilen. Sedan anslöt jag dagen efter. Det var värt väntan, säger Cecilia Branting.

Hösten 2016 stod familjens hus klart för inflyttning i det nybyggda området. Något som är lite speciellt känner Cecilia Branting.

– Allt blir bättre och bättre. Det får mer personlighet ju längre tiden går. Nu börjar vi lära känna grannar och det har säkert kommit 20 hus under senaste året, säger hon.

Läget och miljön är något hon snabbt föll för.

– Bara att kunna promenera ner med några barn och gå och bada uppskattar jag. Man kan åka från skolan, ta ett dopp och gå hem. Det är väldigt barnvänligt. Sedan gillar jag cykelbanan till Jungfrusund, säger hon.

Eftersom många flyttat in nästan samtidigt och ytterst få känner någon annan i området har det blivit en speciell känsla mellan grannarna, upplever Cecilia Branting. Nyligen träffades 14 av kvinnorna i grannskapet, som inte kände varandra, för en middag.

–  Vi gick ut för att lära känna varandra. Helt plötsligt hade jag sällskap på bussen dagen efter och en ny kontakt på Ica, det är väldigt spännande att få vara med i utvecklingen av ett område, säger hon.  

Vad saknar du i Skomakartorp?

– Vårt äldsta barn är nio år. Hon har efterfrågat en lekpark anpassad för större barn. Vi med äldre barn skulle kunna efterfråga det och de yngre barnen blir ju äldre, säger hon.

Hur beskriver du området när du pratar med folk?

– Ett nybyggt Bullerbyn, lite så känns det när man svänger in på vår gata.

Hur är det där du bor?

Finns det en särskild känsla där du bor? Känner du att det finns fördomar om de som bor i just ditt område? Vad tycker du om och vad saknar du?

Ung som gammal, du som varit din ö trogen hela livet och du som nyligen flyttat hit – vi vill veta mer och träffa just dig som vill berätta.

Hör av dig till oss på redaktionen@malarotidning.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

”Fet fest” utlovas innan Fabriken stänger porten

Nyheter Ekerös ungdomskulturhus Fabriken ska stänga. Men verksamheten försvinner inte tyst och stilla. – Vi slutar med flaggan i topp, säger Johan Wallnäs på Studiefrämjandet.fredag 25/5 16:00

KRÖNIKA: Är du schysstast i Mälarötrafiken?

Krönika Det har handlat mycket om cyklar på senaste tiden. Om mina egna bortcyklade klenoder för två veckor sedan (fortfarande borta! Alla tips uppskattas!) och om en cykelpendlares längtan efter en smidig...fredag 25/5 15:38

SD vill få ny lokal chans

Nyheter Efter en mandatperiod som slutade med två tomma stolar laddar Sverigedemokraterna upp på nytt. Kent Einarsson är nya toppnamnet.fredag 25/5 15:29

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter