Stors systerson vill bli störst

Den 15-årige rapparen Immanuel Infante Udo eller Manneui jobbar kanske hårdast i branschen just nu, i skuggan runtomkring Vårberg. Hans plan: att bli Sveriges nästa stora rappare. Och han har ett ess i rockärmen.

  • Publicerad 15:48, 10 okt 2018

Mamma Natalia Infante sitter med sonen Immanuel Infante Udo i vardagsrummet i Vårberg och berättar om den gången när hon smygfilmade honom när han rappade. Ovetandes att det skulle leda till att han skulle få uppträda med sin morbror, rapparen Stor, på en konsert på Kägelbanan.

– Jag har alltid haft musiken i uppväxten, min pappa har hållit på med reggaemusik, Slag från hjärtat, de hade en studio här i Vårberg. Jag var alltid med honom där. Men det var när jag fick möjligheten att uppträda med min morbror som jag fick en extra kick att vilja fortsätta.

Det berättar Immanuel Infante Udo som går under artistnamnet Manneui. Femton år gammal, med fokus på rimmen, flowet - men framför allt på att sköta skolan, om hans mamma får välja.

– Om jag inte sköter plugget, och om jag skolkar, då får jag inte gå till studion för min mamma. Skolan går alltid först, men jag tänker på musiken varje dag, berättar han.

Och målet är tydligt: han vill bli den största rapparen i Sverige, som rapparen Jireel.

– Just nu har jag många spelningar, under en månad har jag haft sex stycken. Jag tar alla chanser jag kan få nu. Resten kommer automatiskt sen.

Morbror Stor, Pablo Paz. Manne har flera mentorer som hjälper honom framåt i musiken. Och han passar gärna hjälpen vidare - för tillfället hjälper han en tjejkompis att skriva en kärlekslåt.

– Jag vill att alla mina kompisar ska börja med musik.

Varit med förr. Redan som barn gästade Manneui morbrodern Stor på en låt. Nu är drömmen att få samarbeta med veteranerna på Redline. Foto: Claudio Britos

Mamma Natalia Infante sitter med sonen. Foto: Claudio Britos

Träning och inspelning i skymundan med producenten och mentorn Pablo Paz Foto: Claudio Britos

Manneui med producenten och en av mentorerna Pablo Paz Foto: Claudio Britos