Nästa vecka kan Sollentunaborna spela volleyboll vid Rösjön - om allt går enligt planerna. (Genrebild) Foto: Karin Nilsson

Storsatsning på beachvolley i norrort

Sollentuna kan bli ett nav för beachvolleyboll. För tillfället anläggs tre nya planer vid Rösjön, vilket blir den största anläggningen för sporten i norrort, och en i Malmparken.

  • Publicerad 14:45, 28 jun 2019

” … tillgången på planer står inte alls i paritet med efterfrågan.”

Så lät det 2014 när Sollentuna Volleybollklubb talade med SollentunaDirekt. Nu anläggs fyra beachvolleybollplaner på kort tid. Tre vid Rösjön och en i Malmparken. Arbetet vid Rösjön började förra veckan och väntas snart bli klart.

– Om allt går enligt planerna hoppas vi att det är klart nästa vecka, säger Jonas Franzén, enhetschef för idrottens drift och anläggning i kommunen.

Platser för beachvolleyboll i Norrort är sällsynta.

Nu öppnas möjligheten för både tävlande och allmänheten att engageras inom idrotten på hemmaplan. Det påpekar Fredrik Molin, på Sollentuna volleybollklubbs beachsektion.

– Det här blir den första ute i Norrort. Det finns någon plan, men inte så här många.

– Det är jättekul att det har blivit av, och att man har tagit tag i det. Nu kommer vi kunna utöva sporten bättre, säger Fredrik Molin.

Sollentuna VK har strax över 300 medlemmar.

Flera av klubbens lag tävlar på elitnivå och har fram till i dag tränat och tävlat hemma i trädgårdarna, på Gärdet, Rålambshovsparken, Södertälje och ute på Ekerö. Förhoppningen är att inom snar framtid kunna anordna tävlingar i Sollentuna.

– Det här blir en möjlighet för utveckling. Vi har en chans att utveckla sporten på hemmaplan, men även locka fler som är intresserade, säger Fredrik Molin.

För allmänheten

Den fjärde planen anläggs i Malmparken, som väntas bli klar till hösten.

Beachvolleybollplanerna vid Rösjön får ett standardmått på 8 gånger 16 meter. Klubben väntas ingå ett nyttjanderättsavtal, för tävling och träning på planerna, men planen är i övrigt tänkt att användas av alla som är intresserade av att spela volleyboll på sand.

Orsaken till så kort tidsfrist i projektet beror på att allt sköts av kommunen.

I höstas tog de kontakt med Sollentuna VK – som visade stort intresse av att hjälpa till.

– Den här platsen är en perfekt plats. Det är en gammal fotbollsplan med tegel i botten, som vi kan lägga planerna på. Den största kostnaden är sand och personaltimmar, säger Jonas Franzén.

Här tar de nya planerna form på den gamla grusplanen vid Rösjön. Foto: Anders Ekström

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nu börjar försäljningen av Sollentunahem

Nyheter Under hösten ska kommunen hitta en ny aktör Konsultföretaget Svefa har fått uppdraget att under hösten hitta en köpare till Sollentunahems hyresrätter i Rotebro. På torsdag hålls första informationsmötet med hyresgästerna.onsdag 18/9 10:26

Rotebroleden fortfarande inte helt färdig

Nyheter Nattarbeten pågår Klart våren 2019 står det på skyltarna som omgärdar Rotebroleden – men än så länge pågår bygget på sina håll. Här är nya tidsplanen.tisdag 17/9 11:37

Här har elever fått skapa sina egna lekplatser

Nyheter Två skolor får nya lekplatser Två nya lekplatser invigs inom kort på två av Sollentunas kommunala skolor. Eleverna har varit med i arbetet, från ax till limpa.måndag 16/9 17:48
Stockholm Direkt