Skidfest. Mer snö och spår är på väg.

Storsatsning på Täby konstsnöspår – investerar i ny utrustning

Sugen på att ta fram skidorna från förrådet? Nu har Täby konstsnöspår börjat planera inför årets skidsäsong.

  • Publicerad 12:58, 12 okt 2017

Förra året investerade Täby konstsnöspår i en ny pistmaskin. Inför årets säsong köper de in två nya snökanoner, och får låna en tredje.

– Vi kommer att ha totalt nio stycken. Vilket betyder att vi kan tillverka snön på kortare tid, det är viktigt när kylan kanske bara är tre dagar, en vecka, säger Björn Brännström, kassör i Täby konstsnöspår.

Spåret var klart den 15 januari i år och gick att åka på till mars.  

 Det kommer att bli likadant i vinter hoppas vi. Fast man hoppas självklart ändå att komma igång tidigare, säger Björn Brännström.

Kunde spara snö

Förra året kunde de spruta snö redan i slutet av 2016.

– I december blev det 14 grader kallt och då kunde vi spruta och lägga på hög. Vi la presenningar över, så vi kunde spara snön då.

I vinter hoppas de dessutom att spåret kan bli lite längre än förra vinterns knappa två kilometer.

 Eventuellt kan vi få ett spår på mellan 2,4 till 2,7 kilometer. Någonstans där emellan, säger Björn Brännström.

Besökarantalet minskade något förra vintern. Säsongen 2015/2016 var antalet besökare cirka 50 000, och 2016/2017 låg det på 45 000 besökare.

 Det minskade lite förra året, i och med att det blev lite kortare säsong. Vi hoppas väl i den storleksordningen i vinter också, säger Björn Brännström.

I år kommer spåret också dras på Arninge golfklubb

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politiska majoriteten bojkottar debattkväll med Danderydsborna

Nyheter "Signalerar väldigt tydligt" Imorgon tisdag är det debattkväll om framkomlighet och miljö i Danderyd. Samtliga partier är inbjudna men nu väljer politiska majoriteten i Danderyd att bojkotta kvällen.måndag 21/5 12:52

Vi är stockholm