TAGGADE. Storskogens division 5-herrar är i god form inför cupmötet mot Åkersberga FC. Foto: Magnus Larsson

Storskogens SK laddat för kvartsfinal

Storskogens SK spelar nu på söndag kvartsfinal i Stockholm Cup och vid vinst ställs kvartersklubben mot ett division 2-lag.

  • Publicerad 16:24, 27 mar 2020

I skuggan av coronaepedemin och avstannad elitfotboll rullar det på i den lägre lokala fotbollsnivån. Inför säsongsstarten i division 5 har Storskogens herrlag vunnit sju av nio träningsmatcher. Dessutom är laget i kvartsfinal i B-slutspelet av Stockholm cup.

På söndag ska truppen till Åkersberga för möte med Åkersberga FC (division 6).

Innan avspark av kvartsfinalen får hemmalaget slå en bonusstraff då en division skiljer lagen.

– Även om Åkersberga gör mål på straffen tror jag att vi har god möjligheter att vinna, killarna ska gå in med gott självförtroende, säger Magnus Larsson, kontaktperson som verkat i Sundbybergsklubben i 25 år.

Bredare trupp

Föreningen hade det motigt för några år sedan och det talades om nedläggning. Men de senaste två åren har mycket positivt hänt. Vilket syns i en bredare trupp och fjärdeplaceringar senaste två säsongerna.

Magnus Larsson nämner tränarduon som har meriter som spelare och fortfarande kan dyka upp på plan.

– Serkan Cigel gjorde väl åtta säsonger i Vasalund och spelade i division 1 med ett par andra klubbar. Sinan Ayranci tillhör de största talangerna BP fostrat, har representerat turkiska Genclerbirligi och varit i Hammarby, säger han

Vill möta division 2-lag

Om Storskogen lyckas slår ut Åkersberga väntar ett tillspetsat finalspel där lagen i cupens A-grupp kliver in i handlingen. Samtliga kvarvarande lag i A-gruppen spelar till vardags i division 2.

– Det skulle vara roligt och intressant att lottas mot något av de lagen (Karlberg, Enskede, Lidingö, Tyresö, FC Stockholm eller Newroz, reds. anm), säger Magnus Larsson.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Stort intresse för odling i låda

Nyheter Växtlighet. Sundbybergsbor får odla och skörda gratis i väntan på mötesplatser En liten låda full av möjligheter, det bjuds Sundbybergsborna på i Ursvik. Förra veckan var det säsongspremiär för den tillfälliga mötesplatsen för odling.fredag 29/5 15:38

Så ska Sundbyberg bli bättre på kultur för unga

Nyheter Platsgaranti i kulturskolan Kommunfullmäktige biföll på måndagen stadens nya kulturpolitiska program. Det innebär bland annat att alla barn ska få platsgaranti inom sex månader i stadens kulturskola.torsdag 28/5 16:43

Sumpankillar vill sprida hopp med video

Nyheter Får draghjälp av kända profiler Hjälpas åt och försöka att hålla modet uppe i kristider. Det vill två Sundbybergsbor och en lång rad kända profiler uppmana till genom en nylanserad Youtubevideo.tisdag 26/5 11:49
Stockholm Direkt