GENREBILD. Det har runnit ut en massa diesel på Essingeleden efter en tidigare trafikolycka. Foto: Mostphotos

Stort dieselutsläpp stängde körfält på Essingeleden

Flera körfält på Essingeleden i norrgående riktning stängdes av till följd av ett dieselutsläpp efter en olycka mellan en personbil och en tankbil. Nu är körfälten sanerade och trafiken igång igen.

  • Publicerad 15:47, 18 mar 2019

Strax efter klockan 13 på måndagen inträffade en olycka mellan en personbil och tankbil på Essingeleden i höjd med Gröndal i norrgående riktning.

I samband med olyckan inträffade ett stort dieselläckage på körbanan, vilket sedan dess har resulterat i trafikavstängningar på sträckan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Den senaste uppdateringen vi har är att det är fortsatt begränsad framkomlighet genom Stockholm i norrgående riktning mot Nyboda. Det är på grund av en tidigare olycka, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör vid Trafikverket.

Cirka 300 liter diesel uppskattas ha läckt ut på körbanan i samband med olyckan och ett intensivt saneringsarbete pågår. I nuläget finns ingen prognos för när saneringsarbete kan vara färdigt, men både polis och räddningstjänst har sedan länge lämnat platsen.

– Lastbilen har läckt ut mycket diesel. På grund av saneringsarbetet har vi ingen prognos. Vid den här typen av saneringsarbetet får man förhålla sig till hur det ser ut på platsen, så vi vet inte med exakthet i nuläget. Men det ser ut som att det har läckt ut 200-300 liter, säger Joanna Ljunggren.

Även Södra länken planeras att stängas av i norrgående riktning.

– Troligen kommer delar av tunneln att stängas för att inte får stillastående trafik.

Hur länge kommer avstängningen att gälla?

– Det är jättesvårt att svara på. Det är mycket diesel och ett omfattande saneringsarbete. Så det kan ta lite tid helt enkelt. Nu är det snart rusning också, och den kombinationen är inte rolig, säger Joanna Ljunggren.

UPPDATERING

Utsläppet är nu sanerat och trafiken är igång igen sedan klockan 16.00 enligt Trafikverket.