Mörkt i Alby. Alby är ett av de drabbade områdena i Vattenfalls strömavbrott. Foto: Privat

Stort elavbrott i Botkyrka - 9000 utan el

Stora delar av Botkyrka är strömlöst - nära 10 000 Botkyrkabor är utan el just nu.

  • Publicerad 14:37, 7 jan 2019

Under eftermiddagen, strax före klockan två mörklades flera delar av både norra och södra Botkyrka när nära 15 000 av Vattenfalls elkunder fick elavbrott. Bland de drabbade områdena är Alby, Hallunda, Norsborg och Tullinge.

– Det startade innan klockan två idag. Vi håller på att koppla om i elnätet nu men vi vet inte vad felet beror på i nuläget, säger Katrin Lemming Thulin, pressansvarig för södra Sverige på Vattenfall.

Vattenfall jobbar just nu för att lösa strömavbrottet och sedan det började har flera elkunder nu fått tillbaka elen. Men cirka 9000 hushåll och verksamheter är fortfarande utan ström.

De som bor i drabbade områden gör bäst i att ladda på sina telefoner och datorer innan de åker hem. Prognosen för när problemet ska vara löst är satt till sent ikväll.

– Vi har satt prognosen till klockan tio ikväll, anledningen är att vi har ett strömavbrott i ett stort område i Roslagen där man är drabbade efter stormen Alfrida. Men troligtvis kommer vi ha löst problemet tidigare, säger Katrin Lemming Thulin.

Det här är andra gången på kort tid som Botkyrka drabbas av strömavbrott, i fredags slogs elen ut för 1800 elkunder i Tumba.

Uppdatering: Senare under kvällen var elen tillbaka hos Vattenfalls elkunder i Botkyrka.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android