Repetitioner inför 2017 års upplaga av Funkisfestivalen. Foto: Mikael Andersson

Stort intresse för årets funkisfestival i Järfälla

Om några veckor har det blivit dags för årets upplaga av Funkisfestivalen i Järfälla. Och det var poppis att vara med i tävlingen i år, så pass poppis att inte alla bidrag kom med.

  • Publicerad 11:19, 6 nov 2018

I slutet av november uppträder tolv artister och grupper på Järfälla kulturscen. Då ska det avgöras vem som ska representera kommunen i semifinalen av Funkisfestivalen som går av stapeln i vår.

– Det är ganska många nya tävlande i år, vi har försökt förnya startfältet lite, så det är ganska blandat. Det blir en stor fest med en professionell orkester, säger Anders Cederin, artistansvarig.

Nytt för i år är att det hela inleds med ett öppningsnummer med sång och dans. Nu repeterar orkestern, som består av lärare från kulturskolan, för fullt och artisterna ska träffas och repa.

Artisterna laddade för årets Funkisfestival

Alternativ festival

Samtidigt är intresset för att vara med i tävlingen stort, vilket gjorde att alla bidrag inte kom med. Men även de artisterna får en chans att stå i rampljuset, i en alternativ festival som arrangeras längre fram.

– Det är lite synd att alla inte kan vara med, men orkestern måste hinna repa in alla låtar och det kan inte bli hur långt som helst. Och flera som inte kunde vara med och tävla ska uppträda i öppningsnumret, säger Anders Cederin.

Det är fjärde gången som Järfälla är med i Funkisfestivalen. 2017 vann Järfällas Martin Hagen riksfinalen med ett egenskrivet bidrag.

Artisterna i årets Funkismello i Järfälla: "Vi är förberedda"

Oförställda artister i Järfällas egen Mello

Då är Funkisfestivalen

Järfällas delfinal är klockan 14 söndag 25 november på Järfälla kulturscen, Mjölnarvägen 2 i Jakobsberg. Biljetter går att hämta på Jakobsbergs bibliotek från 12 november, max sex biljetter per person.

Den deltagare som går till semifinal tävlar för Järfällas räkning 1-2 april 2019, på Nalen i Stockholm.

Finalen går av stapeln på Stockholm Waterfront 26 augusti 2019.

Stockholm Direkt