Stort intresse för en cykelgrupp bara för tjejer

Johanna Bjärving undrade om det fanns intresse att starta en cykelgrupp för bara tjejer. Svaret var överväldigande. – Redan på två dagar så är vi 50 medlemmar, säger hon.

  • Publicerad 06:15, 21 okt 2017

Det är en dag som gjord för att cykla, den här måndagen när vi träffar Johanna Bjärving, 15 grader varmt och sol. Johanna är dessutom ledig så tillfället är perfekt. Skulle hon vilja finns det säkerligen många som skulle hänga på. Det vet hon av erfarenhet efter att hon bestämt sig för att försöka dra ihop en grupp av likasinnade.

– Jag har en sambo som cyklar med Enköpings cykelklubb och jag har varit med där också och cyklat, men vi är ju inte jättemånga nybörjare som vågar åka med dem som är lite snabbare. Som tjej drar man sig ju för att vara till belastning, så då tänkte jag att en nybörjargrupp hade varit roligt, säger hon.

Svaren var få till att börja med, men när hon berättade om sin idé på Facebook i gruppen Vi i Enköping hände det saker. Svaren rasade in.

– Det är jätteroligt. Jag hade hittat några tjejer som ville cykla tidigare och man vet ju att många av killarna man ser i spåret, deras tjejer cyklar också. Men man kanske vågar testa de där hindren som man inte vågar annars.

– Huvudsaken är att man hänger ihop och gör det tillsammans. Att man kommer ut, på långa rundor och korta rundor, säger hon.

Det finns väl en trygghet i det också?

– Så kan det absolut vara. Speciellt nu när det börjar bli lite mörkt. Jag har inte haft de tankarna tidigare, men man hör ju fler och fler som säger att de inte vill cykla i skogen ensam. Men det är också en säkerhet om man går omkull med cykeln så kan man alltid hjälpas åt.

Facebookgruppen, som heter Tjejer som älskar cykling i Enköping ska vara i full form lagom till våren.

– Från och med i vår blir det fasta tider en gång i veckan. Sedan hoppas vi även kunna samköra lite med Enköpings cykelklubb för att få det lite mer träningsinriktat. Men det är när vi börjar bli lite varmare i kläderna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus: Sjuksköterskor misshandlade på lasarettet

Nyheter Två sjuksköterskor blev misshandlade på lasarettet och dubbla bedrägerier har anmälts i Enköping under midsommarhelgen.måndag 25/6 13:38