Stort intresse för politikerveckan i Järva

Järvaveckan gör come­back med råge nästa år. Redan i november kunde föreningen The global village meddela att alla partiledare tackat ja.

  • Publicerad 10:48, 6 dec 2017

I år tackade samtliga partiledare ja redan i november.

På bara tre år har Politikerveckan i Järva växt från ett mindre arrangemang till en nationell angelägenhet av stor vikt för landets politiker.

Den enda partiledaren på plats första året var Miljöpartiets Gustav Fridolin. År två kom alla partiledare utom Ebba Bush Thor, som var föräldraledig.

I år tackade samtliga partiledare ja redan i november. Den 9 juni drar veckan i gång.

– Det känns fantastiskt att det händer igen och att alla partiledare kommer. Det sänder en signal till boende i utsatta områden att integrationsfrågorna är viktiga och att politiker vill ta sitt ansvar i frågan, säger Ahmed Abdirahman, ordförande i föreningen The global village som står bakom politikerveckan.

Ahmed Abdirahman märker av att intresset för veckan har varit ännu större i år.

– Många har hört av sig till oss i år. Myndigheter, företagare och andra frågar oss om när det går att anmäla sig i år. Folk som avvaktade när vi var nya, men såg att vi gjorde det väldigt bra i år, säger han.

Nytt för i år är att näringslivet kommer att synas mer. Det i näringslivspaneler som ska komplettera debatterna med politiker och det civila samhället.

Och återigen är det på Spånga IP allt händer.

– Det är enkelt att ta sig till Spånga IP. Platsen symboliserar också det gap vi vill minska mellan inrikes födda och de med utländsk bakgrund. Trots att avståndet mellan Järva och gamla Spånga inte är långt avståndsmässigt så är skillnaderna stora. Men vi har en gemensam framtid, säger Ahmed Abdirahman.

Flera samarbetspartners har redan ställt sig bakom arrangemanget, däribland ABF Stockholm, kommunikationsbyrån Prime och Fryshuset.

– Det som är avgörande för oss just nu är att även Stockholms stad ska ställa sig bakom oss och bidra ekonomiskt, säger Ahmed Abdirahman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.