Nytt blod. Ekerö kommer snart att få en ny kommundirektör. Christina Thunholm är kommunens HR-chef. Foto: Daniel Cannervik & Ekerö kommun

Stort intresse för utlyst direktörsjobb

Ansökningstiden har gått ut. Nu intensifieras rekryteringen av ny kommundirektör. – Det fanns ett 60-tal intresserade, säger Christina Thunholm, kommunens HR-chef.

  • Publicerad 16:19, 15 feb 2019

I höstas stod det klart att kommunen letar efter en ny kommundirektör och att Lars Hortlund senast den sista juni lämnar rollen som kommunen högste tjänsteman efter drygt tio år på posten.

Under hösten och vintern har rekryteringen pågått. Den 3 februari var sista dagen att söka tjänsten. Kommunen har hjälp i jakten av ett rekryteringsföretag. Av de intresserade har företaget valt ut ett tiotal.

– Vi kommer att få veta lite mer om de här personerna och boka in möten. Tanken och förhoppningen är att vi kommer ha ett mindre antal av dem för intervju på Ekerö i slutet av februari eller början och mitten av mars, säger Christina Thunholm.

Hon tycker att det har varit ett stort intresse för tjänsten.

– Det känns väldigt roligt, jag är jätteglad. Det känns lovande, säger hon.

Kommunen hoppas att en ny kommundirektör är på plats senast i början av september.

– Det kan gå fortare också, man vet inte, säger hon.

Att ha en ersättare klar när Lars Hortlund slutar är inget måste.

– Vi har en biträdande kommundirektör och sedan finns säkert andra som kan hjälpa till. Det kommer att lösas sig under den tiden, säger hon.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.