Snart kan doften av kaffe sprida sig över Jakobsberg. Bilden är en genrebild. Foto: Mikael Andersson

Stort kafferosteri kan öppna i Jakobsberg

Snart kan en kaffedoft sprida sig över delar av Jakobsberg. Anledningen? Ett stort kafferosteri planerar att flytta in.

  • Publicerad 13:55, 7 dec 2018

Kafferosteriet kan byggas mellan E18 och Enköpingsvägen i Jakobsberg, intill värmeverket där det i dag ligger ett skogsparti. Något som skulle göra att de gång- och cykelgångar som finns i området i dag delvis får byggas om.

Det är kommunen äger marken i dag och alltså planerar att sälja den till Sagax, som i sin tur kommer att hyra ut den till företaget Arvid Nordquist, som i dag har ett kafferosteri i Solna. Det är det rosteri som nu planeras ta flyttlasset till Jakobsberg.

– Vi behöver utöka vår verksamhet, och det kommer bli fler arbetstillfällen i Jakobsberg än vad vi har i dag, säger Erica Bertilsson, kommunikationsdirektör på Arvid Nordquist, till StockholmDirekt.

"Många nya arbetstillfällen"

Det gamla rosteriet kommer att ligga kvar i Solna tills det nya står klart, och där jobbar i dag runt 180 personer. Men när flytten gått till Jakobsberg kan det bli en utökning av personalstyrkan på runt 10 procent, vilket landar i cirka 200 arbetsplatser.

– Det innebär många nya arbetstillfällen för Järfälla och kommer att bidra på ett bra sätt till att förnya och utveckla Jakobsbergs centrala delar, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande.

I början av december fattade kommunstyrelsen beslut om att ge företaget markanvisningsavtal, något som också ska upp för beslut i kommunfullmäktige den 17 december.

– Vi ser fram emot att komma till Järfälla kommun. Det var 60 år sedan vi planerade och byggde vårt nuvarande rosteri i Solna. Det har hänt lite sedan dess, vi ser därför fram emot att flytta in i nytt rosteri och kontor som är byggt utifrån vårt nuvarande behov och med fokus på hållbarhet i alla delar, säger Anders Nordquist, vd för Arvid Nordquist i pressmeddelandet.

Stockholm Direkt