Snart kan doften av kaffe sprida sig över Jakobsberg. Bilden är en genrebild. Foto: Mikael Andersson

Stort kafferosteri kan öppna i Jakobsberg

Snart kan en kaffedoft sprida sig över delar av Jakobsberg. Anledningen? Ett stort kafferosteri planerar att flytta in.

  • Publicerad 13:55, 7 dec 2018

Kafferosteriet kan byggas mellan E18 och Enköpingsvägen i Jakobsberg, intill värmeverket där det i dag ligger ett skogsparti. Något som skulle göra att de gång- och cykelgångar som finns i området i dag delvis får byggas om.

Det är kommunen äger marken i dag och alltså planerar att sälja den till Sagax, som i sin tur kommer att hyra ut den till företaget Arvid Nordquist, som i dag har ett kafferosteri i Solna. Det är det rosteri som nu planeras ta flyttlasset till Jakobsberg.

– Vi behöver utöka vår verksamhet, och det kommer bli fler arbetstillfällen i Jakobsberg än vad vi har i dag, säger Erica Bertilsson, kommunikationsdirektör på Arvid Nordquist, till StockholmDirekt.

"Många nya arbetstillfällen"

Det gamla rosteriet kommer att ligga kvar i Solna tills det nya står klart, och där jobbar i dag runt 180 personer. Men när flytten gått till Jakobsberg kan det bli en utökning av personalstyrkan på runt 10 procent, vilket landar i cirka 200 arbetsplatser.

– Det innebär många nya arbetstillfällen för Järfälla och kommer att bidra på ett bra sätt till att förnya och utveckla Jakobsbergs centrala delar, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande.

I början av december fattade kommunstyrelsen beslut om att ge företaget markanvisningsavtal, något som också ska upp för beslut i kommunfullmäktige den 17 december.

– Vi ser fram emot att komma till Järfälla kommun. Det var 60 år sedan vi planerade och byggde vårt nuvarande rosteri i Solna. Det har hänt lite sedan dess, vi ser därför fram emot att flytta in i nytt rosteri och kontor som är byggt utifrån vårt nuvarande behov och med fokus på hållbarhet i alla delar, säger Anders Nordquist, vd för Arvid Nordquist i pressmeddelandet.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.