Rekord. Ingenstans i länet är man så missnöjd med restiderna som i Ekerö. Foto: Daniel Cannervik

Stort missnöje över lång restid till jobbet

Ekeröborna är generellt nöjda med livet – men restiden är oacceptabel för rekordmånga.

  • Publicerad 10:37, 3 nov 2017

Enligt länsstyrelsens medborgarundersökning har hela 54,9 procent av kommunborna en restid till och från jobbet som de tycker är för lång. Bara 45,1 procent tyckte att restiden var acceptabel, vilket var lägst i länet. I snitt tyckte 71,2 av medborgarna i Stockholms län att restiden var acceptabel.

För hela åtta procent av Ekerö kommunborna tar det över 2,5 timmar att ta sig till och från jobbet. Bara Norrtälje och Nynäshamn toppade den siffran.

Utöver restiden till och från jobbet trivs Ekerös kommunbor. 91,2 är på det hela taget mycket eller ganska nöjda med livet. 87,1 procent tycker att deras fritid är meningsfull, 92,9 procent trivs med sina jobb och 93,7 procent trivs bra med sitt boende.

Medborgarundersökningen genomfördes av SCB på uppdrag av länsstyrelsen i Stockholms län. Motsvarande undersökningar genomfördes också 2011, 2013 och 2015.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

”Fet fest” utlovas innan Fabriken stänger porten

Nyheter Ekerös ungdomskulturhus Fabriken ska stänga. Men verksamheten försvinner inte tyst och stilla. – Vi slutar med flaggan i topp, säger Johan Wallnäs på Studiefrämjandet.fredag 25/5 16:00

KRÖNIKA: Är du schysstast i Mälarötrafiken?

Krönika Det har handlat mycket om cyklar på senaste tiden. Om mina egna bortcyklade klenoder för två veckor sedan (fortfarande borta! Alla tips uppskattas!) och om en cykelpendlares längtan efter en smidig...fredag 25/5 15:38

SD vill få ny lokal chans

Nyheter Efter en mandatperiod som slutade med två tomma stolar laddar Sverigedemokraterna upp på nytt. Kent Einarsson är nya toppnamnet.fredag 25/5 15:29

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter