En person påträffades med troliga skottskador i Jakobsberg igår kväll. Foto: Direktpress

Stort polispådrag på Söderhöjden efter misstänkt skottlossning

Polis kallades igår kväll till Jakobsberg efter att en inringare hört skott avlossas. På platsen hittades en skadad person. Händelsen rubriceras som synnerligen grov misshandel.

  • Publicerad 11:43, 18 jun 2020

Det var vid 19-tiden igår kväll som polisen fick larm om att skott avlossats på Söderhöjden. På platsen påträffades en skadad person.

– Han hade troliga skottskador, men inga livshotande skador. Han var vid medvetande när vi kom och kunde prata med oss innan han togs till sjukhus, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på polisen.

Händelsen rubriceras som synnerligen grov misshandel.

Varför är det inte rubricerat som mordförsök?

– Det var en bedömning patrullen gjorde på plats, utifrån hur personen var träffad. Men rubriceringen kan ändras, säger Åsa Wallentin.

En person ska ha lämnat brottsplatsen till fots, och polisen sökte av området med patruller och helikopter. Platsen spärrades av och en teknisk undersökning har gjorts.

– Vi fick bra vittnesuppgifter och signalement, och kontrollerade personer och adresser under kvällen. Men i nuläget är ingen gripen, säger Åsa Wallentin.

Polisen väntar nu in resultat från den tekniska undersökningen och sammanställer vittnesförhör. Avspärrningen ska ha lyfts från platsen.

Stockholm Direkt