Stort semmelsug: "Det bara exploderade i år"

Semlorna har varit extra populära på Petjos Café i Kungsängen i år. – Det bara exploderade i år, säger Maykhel Tyrisevä, delägare.

  • Publicerad 10:17, 8 mar 2019

Kanske kan det ökade trycket bero på att semlorna kommer i så många olika varianter. På Petjos Café finns det laktosfria, glutenfria och nötfria semlor. Det finns blandsemlor och semlor med vanilj i stället för mandelmassa. Nytt för i år är även en vegansk semla med sojagrädde. Och så förstås helt vanliga, klassiska semlor.

– Förra året sålde vi omkring 50 semlor om dagen inför fettisdagen. I år har vi sålt 100-120 stycken varje dag. Det är en ganska bra ökning, säger Maykhel Tyrisevä.

Släppt på traditionerna

Maykhel Tyrisevä berättar att det är fler och fler yngre som vill ha semlor numera. Kanske bidrar de yngre till Dani Abdallahads, också delägare, teori om att många har släppt på traditionerna om att man bara ska äta semlor på själva fettisdagen.

Men i tisdags, på den riktiga dagen, ökade trots allt försäljningen med uppåt 1000 procent. Kunder stod och knackade på redan innan öppning.

– Det är helt galet. Det är som en folkrörelse den här dagen. Som att folk pratar om vädret frågar de varandra ”har du ätit en semla i dag?”, säger Dani Abdallahad.

Totalt såldes 1 100 semlor på Pejtos Café i tisdags, ett nytt rekord från förra året då de sålde 750 stycken.

Blåljusnyheter i helgen: Drogbrott och inbrott

Det har varit en veckoända/helg som så många andra i brottshänseende i Håbo. Några drogbrott, en cykelstöld och ett inbrott på Mansängen.söndag 22/9 9:47

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt