Insats. Niclas Renlund var en av de första på plats vid Söderströms väg i Stenhamra. Foto: Lisa Halldén

Stort släckningsarbete när radhus brann i Stenhamra

Larmet kom strax före midnatt natten till torsdagen. Ett radhus i längan på Söderströms väg i Stenhamra stod i lågor. – Det var kritiskt till runt klockan tre, säger Niclas Renlund, styrkeledare på Södertörns Brandförsvarsförbund.

  • Publicerad 15:22, 30 nov 2017

Det ser bra ut allting. Ekerö Bostäder har varit duktiga på att bevaka där hela dagen.

Det var en boende på Söderströms väg som först larmade räddningstjänsten. Omkring fem timmar tog släckningsarbetet. Det drabbade huset totalförstördes, men ingen boende blev skadad i branden.

– Det gick väldigt bra. När det är radhusbränder sprider det sig nästan alltid. Nu var det på gränsen men det klarade sig med den drabbade lägenheten, tack vare att vi hade folk på plats snabbt, säger Niclas Renlund.

Han var själv en av de första på plats. Han jobbar i brandvärnet och var på Hilleshögs brandstation när larmet gick från Stenhamra.

Tre stationer var kallade till platsen och runt 20 brandmän deltog i släckningsarbetet. Personal fanns på plats fram till klockan fem på morgonen.

– Det var kritiskt till runt klockan 03.00. Då började vi verkligen få kontroll på det, säger han.

Andra stationer kom och tog vid på slutet så att Niclas Renlund och hans kollegor kunde lämna platsen för några timmars sömn. När Mälarö Tidning pratar med honom på torsdag förmiddagen är han dock tillbaka på stationen och har just varit och kollat till platsen för branden.

– Det ser bra ut allting. Ekerö Bostäder har varit duktiga på att bevaka där hela dagen, säger han.

Ännu vet man inte vad som utlöste branden.

I början på nästa vecka ska Södertörns Brandförsvarsförbund ha ett informationsmöte tillsammans med Ekerö Bostäder.

– Vi har alltid det efter det har varit en brand för vi vet att det kommer jättemycket frågor från grannar. Så de vill vi fånga upp så fort som möjligt, säger Nicklas Renlund.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter