435 sökande. Det blev högt söktryck när Botkyrka kommun sökte vård- och omsorgspersonal mitt i krisen. Foto: Mostphotos

Stort söktryck på vårdjobb i Botkyrka

Botkyrka kommuns breda rekryteringskampanj till omsorgen har visat sig vara lyckad, med 435 intresseanmälningar på en vecka. Men fler behövs för att klara coronakrisen.

  • Publicerad 15:35, 8 apr 2020

Det var i början av april som Botkyrka kommun gick ut med nyheten att man sökte timanställda inom vård och omsorg för att hjälpa till under rådande krissituation. Ingen förkunskap krävdes.

– Vi vill trygga en fortsatt god omsorg för våra medborgare. Alla krafter är välkomna och alla kan göra skillnad, sa kommunens omsorgsdirektör Petra Oxonius då.

Nu meddelar kommunen att rekryteringen har gett effekt, med hela 435 intresseanmälningar.

Fler behövs

– Jag är oerhört glad att rekryteringskampanjen har givit resultat. Det här är ett fantastiskt steg och en imponerande vilja från så många personer. Vi har en tuff tid framför oss, men vi kommer att ta oss igenom den tillsammans. Och vi fortsätter välkomna alla sökande som vill vara en del av det arbetet, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett uttalande.

Endast 25 av de totalt 435 anmälningarna kommer från personer som redan arbetar inom kommunen. Resterande 410 är utomstående. Av dessa är det 146 som har tidigare erfarenhet inom vård och omsorg och resterande 264 har inte det.

Men fler behövs, menar kommunen.

– Är du intresserad och vill göra en insats för samhället är det bara att söka. Alla krafter är välkomna och alla kan göra skillnad, säger Åsa Olsen, HR-chef i Botkyrka kommun, i ett uttalande.