Tvingas flytta. Olivia måste lämna sitt hem efter krav från Danderyds kommun. Foto: Lotten Engbom

Stort stöd för Olivia – men kommunen fast vid beslutet

I förra veckan skrev vi om Olivia, 30, som kastas ut från sin lägenhet av Danderyds kommun efter att ärendet varit uppe i Hovrätten.

  • Publicerad 15:36, 18 jan 2018

Danderydsbon Olivia lever med adhd och bipolaritet och har drabbats av flera depressioner vilket påverkat hennes inkomst. Nyligen vann kommunen mot henne i hovrätten - och hon tvingas flytta.

LÄS MER: Danderyds kommun kastar ut sjukskrivna Olivia

Efter artikeln har stödet för Olivia varit stort, och många har visat sympatier både på nätet och via mejl till redaktionen.

– Så har jag fått lite inbox där folk undrar ”det här kan ju inte ha hänt”. Många säger att det är modigt av mig att gå ut och berätta, säger Olivia.

– Man får lite styrka av det, att det är folk som är opartiska som ändå tycker att det är förjävligt och orättvist.

Danderyds kommun backar dock inte i sitt beslut. Under ett möte i förra veckan hoppades Olivia på svar på sina frågor.

– Jag har bett väldigt länge om att få kontakt med de högre cheferna, som jag vet har drivit det här. Jag känner väldigt mycket att jag vill ha svar, säger hon.

Men med på mötet var handläggare, och ingen av de högre cheferna.

– Jag hade önskat att få bo kvar i tre månader i alla fall, en vanlig uppsägningstid. Annars ville jag att hon skulle ringa mig och förklara varför. Men igen fick jag bara meddelat att det inte går, säger Olivia och tillägger:

– Det enda svar jag fick var att det var av juridiska skäl.

Något som diskuterades var om en utredning om hon ska bli godkänd för en träningslägenhet med korttidskontrakt ska inledas.

– Absolut, det är bättre än ingenting. Men jag har ju tränat, bevisat att jag kan.

Nu håller hon på att packa ihop i lägenheten. Var hon ska ta vägen den sista januari vet hon inte.

– Jag är i princip på gatan om två veckor. ”Då får du lägga in dig själv om du mår så här dåligt”, säger de. Men hur ska jag kunna flytta då? Det är helt omöjligt.

Enligt Gunilla Stenzelius, avdelningschef på vuxenavdelningen, finns det dock en tid inbokad för ett möte, där hon kommer att delta.

​– Självklart vill vi ha en dialog med alla som känner behov av det, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

M utmanar partier och Täbybor att kasta skräp

Nyheter "Vill samla så många som vi kan" Moderaternas nya vallöfte: 100 papperskorgar till kommunen. Nu vill de utmana andra partier i kommunen.tisdag 22/5 17:13

Efter attacken - nya träd på plats

Nyheter Skyddas av stängsel I januari skövlades 56 träd, olovligen, vid Rönningesjön. Nu har nya träd planterats, och fått skydd runt sig.tisdag 22/5 16:30