Sinnenas trädgård. Trädgårdsmästaren Christer Fällman tillsammans med Johan Laan som arbetar i trädgården och enligt Christer "har stenkoll på allt". Foto: Mimmi Epstein

Stort stöd för Sinnenas trädgård efter vandaliseringen

För drygt två veckor sen vandaliserades Sinnenas trädgård, intill Vasaparken. Grenar sågades av, blommor revs upp och krukor krossades. Sedan VasastanDirekt skrev om händelsen har folk "vallfärdat" dit, berättar trädgårdsmästaren Christer Fällman.

  • Publicerad 14:31, 10 aug 2020

För många är Sinnenas trädgård en oas, med blommor, buskar, porlande vatten och träd. Inte minst för de boende på äldreboendet intill trädgården.

Natten mot lördagen den 25 juli var det någon eller några som bland annat krossade krukor, sågade av vinrankor och kapade blommor i trädgården. För ett otränat öga var det svårt att se förödelsen några dagar efteråt och ännu svårare är det nu, när trädgårdsmästaren Christer Fällman och hans medarbetare har städat, rensat, vattnat och jobbat för att allt ska se så fint ut som det går.

– På sätt och vis börjar det återgå till det normala nu. Vi jobbade i tre hela dagar med att fixa det som gick att återställa. Samtidigt har de som var här sågat av stammar, flera växter kommer att dö, säger Christer Fällman, trädgårdsmästare.

Sinnenas trädgård i Vasastan vandaliserad

Efter vår förra artikel är det många som har hört av sig till Christer Fällman och uttryckt sina sympatier. Till exempel har en barnfamilj hjälp till att återplantera.

– Folk har vallfärdat hit från hela Stockholm. Många känner en vördnad inför den här platsen. Bland annat pratade jag med en sjuksköterska på Sabbatsbergs sjukhus. Hon berättade att vandaliseringen är det stora samtalsämnet där. Man undrar vem som kan göra en sån här sak. Och det frågar vi oss också, säger Christer Fällman.

Många undrar varför

Han har mött sorg, uppgivenhet och ilska.

– Många har velat prata om varför. Vad kan det finnas för motiv? Vi är så påverkade av den här speciella tiden också. Det räcker med elände som det är. Men det är fint att så många har visat att de bryr sig, det känns i hjärtat.

De anrika lettiska vinrankorna, som svävar över sittplatserna vid dammen, är avsågade. Något som tagit många år att växa upp kommer nu ha svårt att överleva. Foto: Sacharias Källdén