Strömavbrott. Genrebild. Foto: Andreas Enbuske

Stort strömavbrott i Söderort

Cirka 1600 hushåll i Hägersten är sedan tidigt i morse utan ström. Ellevio beskriver läget som problematiskt och räknar med att den ska vara tillbaka tidigast i eftermiddag.

  • Publicerad 10:29, 8 dec 2017

Klockan 04.30 i morse inträffade ett större strömavbrott i Hägersten och Västertorp. 3192 hushåll var inledningsvis drabbade, men hälften av dem fick strömmen tillbaka under förmiddagen.

– Vi lyckades koppla om hälften av dem. Men den andra halvan är fortfarande drabbad, säger Jonatan Björck, presschef på Ellevio.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vid 10-tiden var 1600 hushåll i området fortfarande utan ström. Och enligt Ellevio beräknas den inte vara tillbaka förrän tidigast klockan 13 i dag.

– Tyvärr är läget ganska problematiskt. 1600 kunder är utan ström och kommer att vara det ett antal timmar framöver, säger Jonatan Björck.

Det är ännu oklart exakt vad felet beror på. Men enligt de uppgifter som finns handlar det om ett materialfel på nedgrävda reservkablar som användes för att kompensera för ett annat kabelbrott tidigare i veckan.

– Det är ett lite halvkrångligt fel vi har råkat ut för. För tre dagar sedan fick vi fel på en kabel i området, och då ledde vi om på en reservkabel. Nu är det fel även den andra kabeln. Så innan någon av dem är lagade kan kunderna inte få strömmen tillbaka, säger Jonatan Björck.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ellevio uppger att de nu jobbar på högvarv med att försöka hitta kabelfelet. Bland annat har provisoriska elverk beställts som ska kunna köras under tiden arbetet pågår.

– Vi jobbar på båda spåren och gör allt vi kan. Men i nuläget har vi bara en preliminär prognos, säger Jonatan Björck.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Analys: M och MP – en knepig kärlekshistoria

Krönika ✓Sexismanklagelser ✓Härskartekniker ✓Plågsamt dålig stämning Kommer smekmånaden att vara i fyra år, eller kan gammalt groll mellan M och MP få det att börja gunga, skriver redaktionschef Hampus Jarnlo om Stockholms nya grönblå styre.lördag 20/10 9:00