Stora mängder starksprit beslagtogs i tillslaget. Foto: Mostphotos

Stort tillslag mot spritlangare i Botkyrka

Stora mängder alkohol, cigaretter och kontanter hittades vid ett tillslag mot misstänkta spritlangare i Botkyrka. "Jag har jobbat som polis i tio år och det här är det största tillslaget av tobak och alkohol jag gjort", säger Erik Lindblad på Botkyrkapolisen.

  • Publicerad 16:59, 27 feb 2019

Polisen hittade i söndags stora mängder alkohol och tobak vid en kontroll av en personbil på Tingsvägen i Alby. Mannen som körde bilen hade vid tillslaget två ytterligare nycklar på sig till bilar som var parkerade i närheten. En av bilarna var en mindre lastbil. Även där hittade polisen alkohol och tobak, en elpistol och pepparspray.

– Jag har jobbat som polis i tio år och det här är det största tillslaget av tobak och alkohol jag gjort. Min bedömning är att det är smuggelsprit av olika slag och sorter. Vi hittade ingen öl, bara starksprit. Vi misstänker att de har haft det för att sälja vidare, säger Erik Lindblad på Botkyrkapolisen.

Mannen bor i Alby. När polisen genomförde en husrannsakan i bostaden greps en kvinna som bor där. I bostaden hittades ännu mer alkohol, cigaretter och "en större mängd kontanter".

De två personerna misstänks för brott mot alkohollagen och vapenbrott.

– Det är givetvis allvarligt att illegal sprit, vars kvalitet är osäker, säljs till framför allt ungdomar. Det är viktigt att få bort så mycket som möjligt av detta, säger Erik Lindblad i en artikel på polisens hemsida.