Polis tillkallades på onsdagen till Jakobsberg, där ett stort gäng rört sig med tillhyggen. Foto: Leif Oldenburg

Stort ungdomsgäng med basebollträn samlades i Jakobsberg

Det har varit flera bråk i Järfälla den senaste veckan. Igår kväll samlades ett 40-tal ungdomar i Jakobsberg – flera ska ha haft med sig basebollträn.

  • Publicerad 09:42, 24 aug 2017

Personer har setts med basebollträn.

Flera personer ringde i går in till polis och berättade att ett stort ungdomsgäng rörde sig i Jakobsberg vid stationen och vid tunneln mot centrum.

– En del verkar ha plockat på sig tillhyggen. Minst två, tre, personer har setts med basebollträn. Flera har också setts med handskar, säger Anders Bryngelsson, vid polisens ledningscentral.

Ett fyrtiotal ungdomar

Totalt ska upp emot ett fyrtiotal ungdomar ha setts på platsen – några kända av polis sedan tidigare.

När polisens patruller kom till platsen skingrades ungdomarna. Polisen satte flera av dem på bussar och tåg, bort från Jakobsberg där de inte ska ha varit hemmavarande. En minderårig person omhändertogs också.

– Vi fick tips under dagen om att en person hade överhört några ynglingar prata med varandra om att det skulle komma ungdomar utifrån för att göra upp eller leta upp en speciell person, säger Magnus Nilsson på lokalpolisen i Järfälla.

Inga anmälningar

Enligt Magnus Nilsson kallades flera polisresurser dit. Men inget brott är konstaterat. Det är inte heller känt vad bakgrunden till bråket kan vara.

– Vi har inte fått in några anmälningar om hot eller slag, och det finns heller inga andra handsuppgifter om att man sett något liknande. Det tycks mest ha varit stimmigt och stojigt, och tal om baseballträn, maskeringar och kniv. Men vi har inte sett några anmälningar om brott mot knivlagen, säger Magnus Nilsson.

Två bråk i lördags

Två slagsmål utbröt även i lördags, i Jakobsberg och Kallhäll. Strax efter klockan 01 under natten till lördagen larmades polisen om ett slagsmål mellan fyra personer på Tornérplatsen. 

En anmälan om misshandel skrevs. Slagsmålet fortsatte sedan i Kallhäll.

– Polispatrullen avlägsnade en av individerna till sitt bostadsområde för att undvika mer bråk, men där drar det igång igen, säger Magnus Nilsson.

Där ska ett tiotal personer ha slagits och sedan skingrat sig från platsen. I samband med den händelsen skrevs en anmälan om olaga hot.

– Det finns uppgifter om berusning och de inblandade är fullt vuxna individer, säger Magnus Nilsson.

Lördagens händelser har ingenting med gårdagskvällens bråk i Jakobsberg, enligt polisens bedömning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42