Uppemot 50 personer slogs på Medborgarplatsen under natten till måndagen. Foto: Mostphotos

Stort upplopp på Södermalm – 50 personer slogs

Under natten drabbade ett 50-tal personer samman på Medborgarplatsen. En uteservering förstördes och uppemot 15 personer hamnade på sjukhus.

  • Publicerad 07:26, 5 jun 2017

Det var klockan 01.14 som polisen fick larm om att att det rörde sig en stor grupp på Folkungagatan i riktning mot Götgatan. På Medborgarplatsen var det två grupperingar som började slåss med varandra på en uteservering.

– Vi rubricerar det här som våldsamt upplopp. Och förutom det har vi anmälningar angående grov misshandel, misshandel, skadegörelse och olaga hot, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Så blir Götgatan efter jätterenoveringen

Ett tiotal personer ska ha uppsökt sjukhus på grund av skador.

– Det är i dagsläget oklart hur pass omfattande skador de här personer har, säger Towe Hägg.

Burgarkrig på Söder när ny storkedja kliver in på Medis

Till en början placerade polisen det här som en händelse relaterat till fotbollsderbyt mellan Hammarby och Djurgården som spelades under söndagseftermiddagen.

Men att det ska röra sig om fotbollshuliganer som drabbat samman är i dagsläget inte fastslaget, enligt Towe Hägg.

– Vi utreder det här som våldsamt upplopp. Personerna som deltagit i det här kan lika gärna komma från Bamseklubben eller sjöscouterna, vi vet inte om det är fotbollsrelaterat i dagsläget, säger Tove Hägg.

Kvinna dömd för bråk med vakter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.