Reporter Kevin Wedin på La Piazza. Foto: ROLF ANDERSSON

Stort uteserveringstest i Danderyd – Ut med er!

Vår och våra uteserveringar börjar sakta fyllas på. Därför bestämde vi oss för att se över utbudet i olika delar av Danderyd. Går det att få en stor stark i en trevlig miljö överallt?

  • Publicerad 14:37, 21 apr 2017

CGs Foto: ROLF ANDERSSON

CGs Streetfood, Enebyängen

Utsikt: 1,5/5. En handelsplats med utsikt över en stor parkering och bilar som åker fram och tillbaka. Inget man tar kort på och skickar som vykort till släkten.

Komfort: 2/5. Hårda och tråkiga sittbänkar där det är svårt att sitta bekvämt och avslappnat.

Pris stor stark: Säljer inte starköl – men lättöl och läsk går loss för 12 kronor.

Matutbud: Pizza och hamburgare – streetfood – som restaurangens namn avslöjar.

Sammanfattning: Ett ställe där inomhusmiljön slår uteserveringen gånger 100. Men absolut funkar det att sitta ute om solen skiner och man ska få i sig en pizza lite snabbt, men inte mer än så.

Monrads Foto: ROLF ANDERSSON

Monrads, Vendevägen 8

Utsikt: 3/5. Sträcker man på sig ordentligt så får man sjöutsikt och det ger ju ett plus i kanten. Och visst kan det vara trevligt att se förbipasserande människor längs Vendevägen, men mycket mer till utsikt än så är det inte.

Komfort: 5/5. Här känner jag att jag kan sitta i flera timmar. Bekväma fåtöljer, mjuka kuddar och filtar om det blir en kylig vårkväll. Topp!

Pris stor stark: 62 kronor.

Matutbud: Fisk, skaldjur och svenska klassiker

Sammanfattning: Kanske är Monrads det närmaste vi kommer en klassisk uteservering? Ett ställe att bara sticka in på och ta ett glas (av valfritt slag) och hänga en sommarkväll.

La Piazza Foto: ROLF ANDERSSON

La Piazza, Vendevägen 16

Utsikt: 2/5. Svårt att konkurera med Monrads ”sjöutsikt”. Förutom förbipasserande lyxbilar och matbutiken på andra sidan vägen så får man spana ordentligt efter något anmärkningsvärt.

Komfort: 4/5. Jag fick tag i soffgruppen och den får ett gott betyg, dessvärre är den det enda av sitt slag på uteserveringen som annars består av vanliga bord och stolar.

Pris stor stark: 68 kronor.

Matutbud: Italienskt, stenugnsbakade pizzor

Sammanfattning: Semi-flodigt och den tighta uteserveringen kan nog bidra till en gemytlig stämning på La Piazza. Definitivt ett alternativ för lite ”kvällshäng” i Djursan.

Stockholms golfklubb, Kevinge Foto: ROLF ANDERSSON

Stockholms golfklubb, Kevinge strand 22

Utsikt: 4/5. Högsta betyg bland de fem platser vi besöker. Med sjöutsikt och gröna slätter (golfbana) får man ju ändå säga att det är en fridfull omgivning. Visst trafikeras vägen men inte så att det stör.

Komfort: 1/5. De hårda stolarna gör att jag hellre står än sitter - stort minus tyvärr.

Pris stor stark: 65 kronor.

Matutbud: Allt från hamburgare till husmanskost

Sammanfattning: Hyfsad torftig utemiljö som man borde kunna utnyttja bättre med den utsikt man har - i så fall blir det toppklass och man skulle kunna genomlida mer än bara en lunch.

Pizzeria, Nora torg Foto: ROLF ANDERSSON

Pizzeria Nora torg

Utsikt: 1/5. Vid Enebyängen ser man i alla fall bilar. Här kan man inte säga något om utsikten, inget som gör att Nora torg och Flens ”centrum” skiljer sig från varandra.

Komfort: 1/5. Hårda och kalla metallstolar som funkar om man slukar pizzan på åtta minuter.

Pris stor stark: Säljer läsk och lättöl, 15 kronor burken.

Matutbud: Standardpizzeria

Sammanfattning: Självklart kan man inte förvänta sig överdåd av uteserveringen till ett vanligt pizzahak. Kanske är hemkörning att föredra?

Utsikten från pizzerian, Nora torg Foto: ROLF ANDERSSON

Yoga i Mariannes mongoltält ska ge hundarna nya krafter

Nyheter Stämning. ”Det är som en annan värld när man kommer in” Tillsammans med sin brevbärare har Marianne Nordahl byggt upp ett nomadtält från Mongoliet i utkanten av Vallentuna. Här håller hon kurser i hundyoga för alla som är intresserade.fredag 3/4 16:51

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00