Svårt. Besöksnäringen fortsätter ta stryk av coronapandemin. Nu varslas femton anställda på Tekniska musset. Foto: Agnes Stuber

Stort varsel på Tekniska museet

Sedan Tekniska museet stängde för allmänheten den 23 mars har man förlorat en stor andel intäkter. Nu tvingas man varsla en av fem anställda för att undvika långsiktiga konsekvenser.

  • Publicerad 10:22, 20 maj 2020

Tekniska museet har sedan tidigare valt att säga upp sina 60 timanställda för att kompensera för förlorade intäkter som orsakats av coronapandemin.

Idag, onsdag, kom beskedet att man nu även tvingas säga upp ordinarie personal. Det rör sig om totalt 15 anställda, vilket motsvarar en femtedel av den totala personalstyrkan.

– De införda stödåtgärderna har hjälpt mycket, men räcker inte hela vägen. För att undvika mycket långtgående negativa konsekvenser måste Tekniska minska personalkostnaderna. Då är vi ändå beroende av att det extra anslag som aviserats för bland andra stiftelsemuseerna, säger museidirektör Peter Skogh i ett uttalande.

Museets ekonomi är beroende av entréintäkter och drabbas därför hårt av restriktionerna. Tekniska har hållit stängt sedan 23 mars.