VM-FEBER? Ja, trycket på stans sportbarer är högt inför Sveriges match mot Chile. Ross Holm och John Bielsten på Häktet är förberedda på att få jobba hårt i baren i sommar. Foto: StockholmDirekt

Stort VM-intresse på sportbarerna

Nu drar fotbolls-VM igång för Sveriges damer. Även om det ännu inte hunnit bli någon VM-hysteri är det fullbokat på flera av stans sportbarer.

  • Publicerad 18:10, 11 jun 2019

När Sveriges herrlandslag spelade VM förra sommaren var det många som tog ut kompledigt från jobbet, eller helt enkelt drog en nödlögn, för att kunna se matchen.

Så ljuger vi för att få se VM-premiären

Riktigt samma tryck är det inte inför den svenskan VM-premiären den här sommaren, när Sveriges damer drabbar samman med Chile.

Men intresset är ändå stort. På Pitchers vid Mariatorget gick det sista bordet under gårdagskvällen. Valter Lindmark hade tur att boka i tid.

– Det är kul när Sverige spelar. Jag brukar alltid se matcherna och tror att Sverige vinner med 2-0, säger han.

https://www.stockholmdirekt.se/noje/har-ser-du-sveriges-vm-premiar-pa-storbild/repsfd!T6SXHym3JJS3UHeVGIEhlw/

På O´Learys i Gamla stan är det ungefär samma tryck på matchen som när herrlandslaget mötte Spanien under måndagskvällen, det vill säga ungefär halvfullt.

På Häktet, Hornsgatan, är det mycket folk. Krogen satsar stort på VM i sommar och har en rejäl skärm på innergården.

– Vi sänder alla matcher under VM. Just nu är det kanske inte hysteriskt, men om Sverige går långt blir det en riktig VM-sommar, säger bartendern John Bielsten.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

2003, när Sverige tog VM-silver, sågs finalen mot Tyskland av drygt 3,8 miljoner svenskar.