Storvretens festival återuppstår i helgen

Nu på fredag är Storvretsfestivalen igång igen. Med tivoli, grillmat och musik vill Metin Yildiz, festivalansvarig, att besökare har det trevligt och kul hela helgen. Men också skapa stabilitet efter en orolig vår.

  • Publicerad 16:18, 15 maj 2018

I 14 år har Metin anordnat festivalen, men förra året stötte han på problem, nämligen personalbrist. Han tvingades ställa in festivalen.

– Sådant händer med ideella arbeten. Man kanske har hittat ett nytt jobb eller bildat en familj. Jag tror att den största anledningen är att aktiva medlemmar har flyttat från Tumba, säger Metin.

Men i år kände Metin att det var dags att rekrytera en projektledare. In träder Kenta Hedlööf, tidigare Storvretenbo, och tog an sig uppgiften.

– Kenta har gjort mycket som vi inte hade hunnit med. Många hade inte kunnat ge så mycket tid som Kenta och jag är tacksam över det, säger Metin.

Kenta Hedlööf driver en strandkiosk på Sandviksbadet där han säljer allt från glass till toast. Men nu hjälper han Metin med festivalen.

– Jag har jobbat som projektledare tidigare och haft projektgrupper som har haft uppgifter att göra. Men i år har jag och Metin gjort allt, säger Kenta Hedlööf.  

Målet med festivalen är gemenskap och att alla är välkomna, vare sig man är lokalbo eller en utomstående. Men något som är ytterst viktigt är mötet mellan generationerna, menar Kenta.

– Det har skett en del obehagliga scener i Tumba där polisen blev attackerade med bangers. Då fick Metin idén att fånga upp ungdomar och få dem att umgås med äldre. På så sätt kanske de kan knyta kontakt och sammanföra generationerna, säger Kenta.

Kenta Hedlööf tycker att hälsan är viktig. Därför är det viktigt för honom och Metin att fysiska aktiviteter finns, men att man också får lära sig hjärt- och lungräddning.

– Vi kom i kontakt med badhuset i Storvreten och de tyckte att det var jättekul att få vara med. Det är viktigt att alla kan hjärt- och lungräddning, säger Kenta.

Inför Storvretsfestivalen

Storvretsfestivalen - 18-20 maj.

• Fredag den 18 maj klockan 16-22.

• Lördag den 19 maj klockan 13-00.

• Söndag den 20 maj klockan 12-16.

• Gratis inträde.

Var nånstans?

Storvretsparken.

Vad kommer att finnas?

• Tivoli, ponnyridning och träning.

• Musik, mat och fika.

Läs mer på Storvretsfestivalens Facebooksida

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.