FJÄRDEPLATS. Marcus Billing Söderberg gör sitt andra svenska mästerskap i Årets bagare. Foto: Claudio Britos

Storvretens mästerbagare tar fjärde plats

Marcus Billing Söderberg från Storvreten tar en delad fjärdeplats i tävlingen Årets bagare 2019. – Det är helt rätt personer som har kommit etta, två och trea, säger han till BotkyrkaDirekt.

  • Publicerad 17:51, 14 mar 2019

I torsdags avgjordes tävlingen i Årets bagare 2019.

Marcus Billing Söderberg tog hem samma placering som förra året, en delad fjärdeplats. Vinnaren blev Alexander Pelli från Uddevalla på Bageri Petrus i Stockholm.

Tumbabrödet räckte alltså inte hela vägen.

– Jag har två veckor om året som är de bästa. Det är den här SM-veckan och prideveckan. Det är så lärorikt att kunna prata med alla deltagare och sponsorer, säger han.

Hur känns det nu?

– Med tanke på hur lite tid jag har spenderat på att träna tycker jag att det är helt okej. Det är helt rätt personer som har kommit etta, tvåa och trea, säger han.

Vad ska du göra nu?

– Nu ska jag varva ner och ta en fika med min mamma och en före detta kollega. Sen åker jag upp till Stockholm tillsammans med Alexander.

Marcus Billing Söderberg bor och är uppvuxen i Tumba, Storvreten. Under hösten värvades han som kökschef till Tullinges nya bageri, Tegnérs bageri, av Tomas Ablahad.

I Göteborg har Marcus Billing Söderberg nu tävlat för andra året i rad mot några av Sveriges bästa bagare. I finalen var de totalt sex stycken.

– Det är en fantastisk resa. Den stora fördelen med tävlingen är att få träffa andra bagare, inspireras och lära oss av varandra.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hans Tumba-bröd ska ta hem bagarpriset

De vill ena Tullinge med bullar

Tomas Ablahad och Marcus Billing Söderberg i lokalerna som ska bli Tegnérs bageri. Foto: Claudio Britos