Nytt. Det nya skolbiblioteket invigdes tidigare i år. Bristen på bibliotek var en av de saker som Skolinspektionen gav nedslag på i sin tillsyn. Foto: Claudio Britos

Storvretskolan får godkänt i ny tillsyn

Den 9 januari i år beslutade Skolinspektionen att staten skulle gå in och ta över verksamheten på Storvretskolan, efter att de brister som länge påpekats inte åtgärdats. Idag kom beslutet att skolan nu lever upp till lagens krav.

  • Publicerad 11:34, 23 okt 2019

Det har varit ett stormigt år för Storvretskolan. I början av januari blev skolan den första någonsin att tas över av staten, efter att de brister som Skolinspektionen länge påtalat inte åtgärdats. Men idag kom beskedet att skolan nu lever upp till lagens krav.

"Vi bedömer efter uppföljning att de påtalade bristerna är avhjälpta och att verksamheten därmed når upp till lagens krav", skriver Skolinspektionen i ett pressmeddelande.

Till åtgärderna hör två särskilda rådgivare från Skolinspektionen under åtta månader styrt arbetet för att avhjälpa bristerna, på Botkyrka kommuns bekostnad. Det har bland annat handlat om problem med bråk och stök, otrygghet och brist på studiero.

Personalen på skolan har också jobbat med striktare disciplin för eleverna.

– Vi är strikta med att reglerna ska följas. Även de små grejerna som kan verka fåniga, som att man inte ska ha skor och keps på sig. Det är så otroligt viktigt. Missar man en regel så missar man lätt en till, och så har man förlorat. Men nu har vi vunnit tillbaka skolan, vi släpper ingen över tröskeln som inte sköter sig, sa Mattias Ringwall, biträdande rektor, när BotkyrkaDirekt besökte skolan i våras.

Att få Storvretskolan på rätt köl har kostat Botkyrka kommun 250 000 kronor i månaden bara i lönekostnader.

Foto: Claudio Britos