Miljonsatsning. Stockholms stad vill rusta upp Magelungens strandpromenad för 24 miljoner kronor. Foto: Stockholms stad

Strandpromenaden i Farsta får rejält lyft

Gångstråket mellan Fagersjö och Farsta strand ska bli mer attraktivt och tillgängligt. Nu ska den långa strandpromenaden rustas upp för 24 miljoner kronor.

  • Publicerad 07:06, 27 feb 2018

Satsningen på gångstråket Fagersjö-Farsta strand blir ett pilotprojekt inom Grönare Stockholm, vilket tidningen Mitti var först att berätta om. I projektet ska staden satsa totalt 300 miljoner kronor på att utveckla grönområden.

– Vi vill tillgängliggöra Stockholms grönområden och göra dem tryggare. Det byggs enormt mycket nu och då måste vi se till att ha en hållbar och fungerande grönstruktur, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd, till StockholmDirekt.

För att öka tillgängligheten ska en del av stråken i området läggas om så att det inte blir lika brant som i dagsläget, samt att gångvägarna är framkomliga, till exempel för rullstolsburna, berättar Daniel Helldén.

– Det handlar också om att på vissa ställen tydligare märka ut var man tar sig ner till gångstråket, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Trafiknämndens förslag för området, med kostnader på 24 miljoner kronor, innehåller flera andra delar, bland annat en ny lekplats, ny grillplats, en ny bad- och solbrygga, ett utegym och att sätta ut belysning på vissa platser.

Det finns även planer på att i framtiden förlänga gångstråket vidare mot Drevviken och Sköndal.

– Tanken är att man ska kunna gå från Fagersjö ända till Stora Sköndal, men det ingår inte i det här beslutet, säger Daniel Helldén.

Beslut om gångstråket mellan Fagersjö och Farsta strand väntas tas i trafiknämnden den 8 mars.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sköndalsbor: Vi vill inte ha någon t-bana

Nyheter Lugnet i den lilla söderorten hyllades när vi mötte läsarna En högstadieskola och ett staket så att folk inte stupar utför trappan i centrum. Det var några av önskemålen som dök upp när vi mötte läsarna i Sköndal. T-bana då? Nej, det riskerar bara att...måndag 18/6 16:20