Nytt. Här grundläggs fyra beachvolleyboll banor och en för beachhandboll framför läktarbyggnaden i Täby Park. Foto: Täby Park

Strandsport intar Täby park i vår

Flera aktiviteter kommer att flytta till Täby park under våren för att fylla platsen med rörelse innan de första boende sätter nyckeln i dörren.

  • Publicerad 17:00, 10 mar 2020

Man ska kunna låna bygghjälm och byggväst

Snart flyttar de första boende till den nya stadsdelen Täby park, tidigare galoppfältet i kommunen. Men för att göra byggarbetsplatsen mer hemtrevlig ska aktiviteter nu komma på plats.

– Vi vill göra ytor som är tillgängliga för alla som bor Täby. Det är viktigt att skapa en plats för de nyinflyttade och även för att öka trygghet, säger projektledare Catharina Wängberg.

Redan idag finns där två padelbanor på den öppna ytan framför läktarbyggnaden. Nu byggs det för fyra beachvolleyplaner och en beachhandbollsplan bredvid. De kommer att vara gratis att använda och en av volleybollplanerna kommer även att vara barnanpassad.

– Det kommer att dröja en tid innan vi bygger på den platsen, tills dess bygger vi tillfälliga anläggningar för att nyttja oanvända ytor och låta Täbyborna få möjlighet till aktiviteter och rörelse även här, säger Catharina Wängberg.

Byggtema på lekplatsen

På andra sidan läktarbyggnaden mot de snart färdigställa lägenheterna kommer Täby park och exploatering att bygga ett utegym och en ny lekplats. Lekplatsen får gungor, rutschkanor och sandlåda med grävskopor. Passande nog får hela lekplatsen ett "byggtema".

– Vi vill få känslan av en byggarbetsplats eftersom det byggs runt om. Barn ska få möjlighet att bygga lite och utveckla sin fantasi. Man ska även kunna låna bygghjälm och byggväst, säger hon.

Färdigt innan sommaren

Alla aktiviteter kommer att färdigställas innan sommaren och planen är att öppna upp innan de första flyttar in till området. Runt om fältet kommer även en löparslinga att anläggas och vid torget, bredvid de gamla stallarna ska det finnas ett bokbytarväxthus, basketkorg och asfaltslek. Men vad som kommer ske med läktarbyggnaden är ännu inte bestämt.

– Vårt mål är att få in bland annat ett kafé eller restaurang till läktarbyggnaden men även andra lokaltagare som kan göra platsen mer intressant att stanna vid eller komma till, säger Catharina Wängberg.

Sport. Så har kanske det kan komma att se ut i vår i Täby Park. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphoto

Vill du se hur det blir?

Då kan du besöka Täby Park dagen som är den 25 april. Då kan du träffa byggherrar i läktarbyggnaden eller åka en guidad bussrundtur i området.

Läckraste bönan från Brottby

Nyheter Här har den odlats i generationer Bönan Brottby har fått erkännande som bevarandesort. Det betyder att den anses vara av stort kulturhistoriskt värde med lokala smaker. Nu öppnas dörren för den kommersiella marknaden.fredag 27/3 17:12

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34
Stockholm Direkt