nybygge. En ny gång- och cykelväg samt en damm ska byggas. Foto: foto: Upplands-Bro kommun

Strängstigen blir stängd i ett halvår

Den här veckan började arbetet med att bygga en ny gång- och cykelbana. Därför stängs Strängstigen för gående och cyklister i uppskattningsvis ett halvår.

  • Publicerad 17:13, 11 jan 2017

Nu har arbetet med att förlänga Mätarvägen mot Granhammarsvägen i Brunna påbörjats. Strängstigen stängs och gående och cyklister hänvisas till alternativa vägar.

– Gångvägen är dålig, så den ska göras om. Vi räknar med att det tar ett halvår, säger Lena Aldenhed, exploateringsingenjör på Upplands-Bro kommun.

Det första steget i ombyggnationen är att börja gräva.

– Det är svårt att säga hur lång tid det kommer att ta. Man vet aldrig vad man gräver fram.

Bra för fåglarna

Utöver gångvägen ska även en damm byggas. En dagvattenbrunn för att regnvatten ska rinna ner ifrån det upphöjda området.

– Det är trevligt och bra för fågellivet, säger Lena Aldenhed.

Projektet är en del av det större projektet Norrboda-Brunna handels- och verksamhetsområde. Därför är det svårt att uppskatta en summa på vad denna del av projektet hamnar på i kostnad.

– Det ska byggas fler gångvägar och det ska byggas tunnlar. Det är ett långt projekt som kommer att ta några år, säger Lena Aldenhed.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet