Festival. Testa ny mat och se vem som tar hem vinsten i årets Food truck-SM. Foto: Press/Lo Lööf

Street food-festival intar Kungsträdgården

Den 6-7 september rullar 80 food trucks in i Kungsträdgården. Det är matfestivalen Sthlm street food som kommer till Stockholm för tredje gången. Samtidigt utses vinnaren i Food truck-SM.

  • Publicerad 15:53, 6 sep 2019

Nu är det dags för matfest i Kungsträdgården då Sthlm Street Food intar City med 80 Food trucks från hela Sverige. I år pågår festivalen i två dagar och det bjuds på smaker från hela världen.

– Det blir ”dubbelt så gott” när vi kör två dagar istället för en. Intresset är jättestort; det har varit fullbokat sedan länge och vi har en lång väntelista med både Food trucks och restauranger som önskar vara med, säger Åsa Bard Talborn, operativ projektledare för Sthlm Street Food i ett pressmeddelande.

I Food truck-SM är det rekord i antal tävlande då 47 Food trucks gör upp om vinsten. Juryordförande är Malin Söderström, som till vardags driver Moderna Museets restaurang. Klockan 12.00 på fredagen presenteras vinnaren på stora scenen.

Då presenteras även bästa "sweet food" som koras i den för året nya tävlingen Sweet food awards. Vinner gör den som serverar den godaste efterrätten eller fikat.
 

Sthlm Street Food

Äger rum 6-7 september klockan 11.00–19.00 i Kungsträdgården.

Förra året lockade matfestivalen över 10 000 besökare på en dag.