Oro. Steet race förra veckan har oroat allmänheten. Foto: Lisa Halldén

Street race oroar Mälaröbor och polisen

Flera street race arrangerades förra veckan. Det fick polisen att rycka ut efter samtal från oroliga Mälaröbor. – Det är fullkomligt vansinnigt, säger Lena Törnblom Löfquist, kommunpolis.

  • Publicerad 10:38, 31 aug 2017

Det sker organiserat och är överhuvudtaget utan hänsyn taget till någon som kan tänkas vara förbipasserande.

I otillåtet hög hastighet kördes flera så kallade street race på allmänna vägar förra veckan. Det har hänt tidigare på Mälaröarna. Enligt Lena Törnblom Löfquist sker det då och då men förra veckan var det ovanligt mycket och uppmärksammades av allmänheten.

– Det sker organiserat och det är överhuvudtaget utan hänsyn taget till någon som kan tänkas vara förbipasserande, säger hon.

Street racen utsatte inte bara de inblandade för fara.

– De ställer till det för busstarfik, de ställer till det för enskilda människor. Det kan sluta hur som helst för dem som rör sig i området. Det har bland annat hällts ut diesel på vägbanan, vilket kan leda till mycket allvarliga personskador för exempelvis MC-förare som kommer efter säger Lena Törnblom Löfquist.

De områden som det främst rörde sig om den gångna helgen var på Färingsö.

– Det som det larmades om var dels vid Färentuna på raksträckan mot Gustavshill. Sedan även mellan Lullehovsbron och Tappströmsrondellen. Det var även något på Ekerösidan, säger hon.

Efter flera inkomna larm ryckte polisen ut. Där kunde de kontrollera fordon och förare.

– Vi gör det vi kan. Det handlar mer om sunt förnuft och att få dem att tänka till innan de deltar i sådana här arrangemang, säger Lena Törnblom Löfquist.

Hon tror inte bara är det är Mälaröbor som är inblandade.

– Det är både härifrån och utifrån. De som  arrangerar  tillställningarna lockar folk från  både när och fjärran att delta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter