Mörkt. Delar av Danderyd har släckts ner. Foto: Hege Hellström

Strömavbrott i Danderyd - Mörby centrum stänger sina butiker

Mörby centrum och stora delar av Danderyd har under eftermiddagen drabbats av strömavbrott. Först klockan 15 hade alla strömmen åter, uppger Eon.

  • Publicerad 14:28, 25 okt 2017

Strax efter klockan halv två i dag, onsdag, blev över 500 kunder drabbade av ett strömavbrott. Mörby centrum är en av de drabbade.

– Det är inte bara centrum utan det är stora delar av Danderyd. Så att det ligger utanför huset nu och vi har gått ut med ett meddelande om att alla ska samla, säger Håkan Larsson, centrumchef i Mörby centrum.

– Vi har inte utrymt centrum. Men butikerna stänger för det är de instruktionerna man har.

Att det inträffar under löningsdagen gör att det är extra många butiker som drabbas av att behöva stänga ner.

– Ja ,visst det är väldigt olyckligt så är det bara och det är allt annat än bra. Man rent säkerhetsmässigt ser man till att folk inte är inne i butikerna. Polisen och väktare är här så det flyter på rätt så bra, säger Håkan Larsson.

Elbolaget Eon uppger att det är 588 kunder i Danderyd som påverkas av strömavbrott.

Danderyds sjukhus har dock inte drabbats av strömavbrottet och inte heller Roslagsbanan, som enligt SL går som vanligt.

Uppdatering: Innan klockan tre fick alla kunder strömmen åter. Det var tekniskt fel hälsar Eon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52