Strömavbrott i Söderort – över 21 000 hushåll drabbades

Under morgonen drabbades elkunder hos Ellevio av strömavbrott. Över 21 000 hushåll blev strömlösa i Hägersten, Skärholmen och Älvsjö och tunnelbanan stod stilla till klockan 8.40.

  • Publicerad 08:39, 6 feb 2018

Strömavbrottet hos Ellevio har drabbat över 21 000 hushåll i Söderort. I Hägersten-Liljeholmen är nära 19 000 hushåll drabbade. I Skärholmen har 705 hushåll strömavbrott och i Älvsjö saknar 2196 el under morgonen.

Anledningen till strömavbrottet är ännu okänd, skriver DN.

– Minst 22.000 hushåll och anläggningar är drabbade. Anledningen vet de inte än. Det är runt Hägersten, Liljeholmen och Västertorp. Det hände precis och personalen arbetar för fullt. Vi har ingen prognos just nu, men hoppas att det inte blir så långvarigt, säger Carola Hansius vid Ellevios presstjänst till DN.

Strömavbrottet har orsakat stora problem på röda linjen med totalstopp mellan Sätra och Norsborg under morgonen. Klockan 8:40 var trafiken åter igång, men med oregelbunden trafik och kraftiga förseningar.

Vid halv tio-tiden är 7 124 kunder fortfarande strömlösa, skriver Ellevio i ett pressmeddelande. Omkring 3500 kunder väntas få ett längre strömavbrott. Orsaken är två avgrävda kablar.

Ellevios prognos är att alla kunder ska ha fått strömmen tillbaka inom två timmar.

I Bredäng står morgonresenärer och väntade på tunnelbanan. Strömavbrottet orsakar stora problem på röda linjen. Foto: Mostphotos/Sebastian Calero

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.