Infarterna till Södra länken har stängts på grund av strömavbrott Foto: Mostphotos

Strömmen tillbaka i södra Stockholm

Ett stort strömavbrott drabbade cirka 17 000 hushåll i södra Stockholm nu på onsdagsmorgonen och Södra Länken stängdes av på grund av säkerhetsskäl. Strömmen är nu tillbaka men Södra länken är fortsatt avstängd.

  • Publicerad 08:09, 15 maj 2019

Det var klockan 07.06 som ett stort strömavbrott drabbade totalt nästan 17000 abonnenter i Skarpnäck, Enskede-Årsta-Vantör och Farsta.

Strax före 09.00 är strömmen tillbaka, enligt Ellevio. Orsaken till strömavbrottet är ännu inte lokaliserad.

– Alla privatpersoner och företag har fått tillbaka strömmen. Det finns några lyktstolpar kring Skanstull som det fortfarande är problem med, så nu är fokus på att lösa det, säger Jonathan Björck, pressansvarig på Ellevio.

Under morgonen har även Södra länkens infarter i Söderort stängts av till följd av strömavbrottet av säkerhetsskäl. Tidigast klockan 10.30 beräknas infarterna öppna för trafik igen, enligt trafikverkets presstjänst. Avstängningarna har lett till stora köer och bilister råds att ta andra vägar tills vidare.

– Vi har personal på tå som går in i tunneln så fort elen är tillbaka för att se så att allt är i sin ordning. Vi gör det här av säkerhetsskäl, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket.

Klockan 07.43 krockade en motorcyklist med en personbil vid Johanneshov men det är enligt Mats Eriksson på Stockholmspolisen oklart om det är kopplat till strömavbrottet.

– MC-föraren sa vara chockad och det är ett oklart skadeläge, säger han.

Enligt Mats Eriksson har det skett ovanligt få trafikolyckor under morgonen med tanke på det omfattande strömavbrottet.