Strömmingsvagnen tvingades flytta från Slussen

I väldigt många år har strömmingsvagnen stått på Södermalmstorg på Slussen. Nu har de tvingats flytta.

  • Publicerad 15:10, 5 okt 2017

Ett plötsligt tomrum på Södermalmstorg. I över 20 år har man här sålt nystekt strömming ur en vagn på Södermalmstorg. Nu är här istället ingenting, i väntan på att Slussenbygget tar över.

– Vi behöver platsen. När den nya bussterminalen tas i bruk så måste vi måste bygga en tillfällig tunnelbaneentré, just precis där vagnen har stått, säger Eva Rosman, presskommunikatör för Slussenprojektet.

Nya Slussen byggs för att kunna skapa surfvåg

Istället har strömmingsvagnen tvingats flytta till Kornhamnstorg, i Gamla stan, på andra sidan Karljohansslussen. Och några utsikter på att flytta tillbaka finns ännu inte.

– Det är ju en fråga för Trafikkontoret som har hand om avtalen. Vi är glada att de kunnat vara kvar så pass länge som de faktiskt har. Men det är tråkigt, den har ju varit ett givet inslag i stadsbilden länge, säger Eva Rosman.

Rekordmånga trafikbyggen i sommar – tunnelbana och pendel stängs av

Vi har sökt ägaren av Strömmingsvagnen för en kommentar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.