Soltrappan vid Odenplan ser ut att försenas. Foto: Mimmi Epstein

Strulet med soltrappan på Odenplan fortsätter

En försenad kakelleverans från Tyskland kan hota öppningsdatumet för den omskrivna soltrappan på Odenplan.

  • Publicerad 16:39, 3 apr 2018

StockholmDirekt har åtskilliga gånger skrivit om soltrappan på Odenplan. När den var färdig 2015 fick den först hållas stängd eftersom SL, som förvaltar stationsbyggnaden, inte formellt tagit över ansvaret för den från Trafikverket.

Men när SL väl tog över i augusti 2015 kom tjänstemännen på trafikförvaltningen på att trappan kunde vara en potentiell säkerhetsrisk. Man var rädd för att folk skulle kunna klättra upp på byggnadens tak.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En tillfällig lösning blev till slut, cirka ett år efter att trappan egentligen skulle ha öppnat, ett provisoriskt staket för 100 000 kronor.

Nu är alltså arbetet i gång med att montera ner det provisoriska staketet och bygga en permanent lösning: en höjning av fasaden från 1,3 till 1,7 meter. Tidigare var planen att soltrappan skulle nyöppna i april, men nu kan datumet flyttas fram.

– Vi har problem med en kakelleverans från Tyskland. Vi hoppas att vi kommer att kunna öppna trappan i slutet av april men troligtvis blir det inte förrän i maj, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL.