Soltrappan vid Odenplan ser ut att försenas. Foto: Mimmi Epstein

Strulet med soltrappan på Odenplan fortsätter

En försenad kakelleverans från Tyskland kan hota öppningsdatumet för den omskrivna soltrappan på Odenplan.

  • Publicerad 16:39, 3 apr 2018

StockholmDirekt har åtskilliga gånger skrivit om soltrappan på Odenplan. När den var färdig 2015 fick den först hållas stängd eftersom SL, som förvaltar stationsbyggnaden, inte formellt tagit över ansvaret för den från Trafikverket.

Men när SL väl tog över i augusti 2015 kom tjänstemännen på trafikförvaltningen på att trappan kunde vara en potentiell säkerhetsrisk. Man var rädd för att folk skulle kunna klättra upp på byggnadens tak.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En tillfällig lösning blev till slut, cirka ett år efter att trappan egentligen skulle ha öppnat, ett provisoriskt staket för 100 000 kronor.

Nu är alltså arbetet i gång med att montera ner det provisoriska staketet och bygga en permanent lösning: en höjning av fasaden från 1,3 till 1,7 meter. Tidigare var planen att soltrappan skulle nyöppna i april, men nu kan datumet flyttas fram.

– Vi har problem med en kakelleverans från Tyskland. Vi hoppas att vi kommer att kunna öppna trappan i slutet av april men troligtvis blir det inte förrän i maj, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här kan Stockholm få nya badplatser

Nyheter Fyra nya kommunala bad är på gång För ett år sedan efterlyste staden förslag på nya badplatser i Stockholm via StockholmDirekt. Nu utreds fyra platser.måndag 23/7 7:30

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43