På grund av hala spår ersattes Roslagsbanan av bussar på vissa sträckor. Bilden tagen vid annat tillfälle. Foto: Pi Frisk

Strulig morgon för SL – flera förseningar

Det har varit en strulig måndagsmorgon för SL. Halka och ett försenat banarbete är de främsta anledningarna till morgonens förseningar och inställda tåg.

  • Publicerad 08:47, 23 okt 2017

Trots några plusgrader drabbades Roslagsbanan i morse av halka på spåren som gjorde att tågen inte kunde stanna på flera av sina stationer. Istället fick ersättningsbussar sättas in vissa sträckor i båda riktningar längs Näsbyparklinjen. Bengt Stenberg på SL:s pressjour säger att det även under plustemperatur kan uppstå halka.

– Vi måste alltid tänka på säkerheten först och tar inga risker, säger han och tillägger att det fortfarande är generella störningar på Kårstalinjen.

Också på pendeltåg linje 35, 36 och 38 har det förekommit en hel del förseningar. Tidigare i morse stannade inte tåget i Årstaberg överhuvudtaget. Detta beror på att Trafikverket under helgen arbetat med uppdateringar som blev försenade.

SE BILDERNA Så blir nya tunnelbanan

I skrivande stund är det dessutom stopp vid Fridhemsplan för tunnelbanans blå linje 10 mot Hjulsta och 11 mot Akalla på grund av vagnfel. 

Även Saltsjöbanan har drabbats av förseningar på som mest sex minuter på grund av hala spår.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.