Foto: Karin Nilsson

Stulen konst hittad hos Tjuvgods

Stulna verk av konstnären Peter Weiss har hittats hos second hand-butiken Tjuvgods. Personer i föreningens ledning är nu misstänkta för grovt häleri, skriver DN.

  • Publicerad 16:40, 30 jan 2017

Sedan 2008 har flera verk av konstnären Peter Weiss varit försvunna, sedan tjuvar brutit sig in i ett skyddsrum tillhörande hans änka Gunilla Palmstierna-Weiss.

Strax innan jul slog polisen till mot second hand-butiken Tjuvgods och hittade en Peter Weiss-tavla, skriver Dagens Nyheter.

– Mig veterligen har åtminstone en tavla hittats i Tjuvgods lokaler. Och ett beslag i förra veckan gjordes i ett Shurgard-förråd, som tillhör en person som har anknytning till Tjuvgods, säger kammaråklagare Peter Sveden till tidningen.

Misstänkta för grovt häleri

På Tjuvgods arbetstränar ett 15-tal ex-kriminella och cirka 30 personer hjälper till som volontärer. Nu är två personer i föreningens ledning misstänkta för grovt häleri. De nekar båda till brott.

– Det är vi som har sett till att godset har återlämnats till målsäganden. Vi har försökt att göra det under en längre tid. Men åklagaren har hellre velat ha ett brottmål som han ska ha poäng på. Hur som helst är återlämnandet nu genomfört, säger en av de misstänkta till DN.

Tjuvgods ligger i dag på Bolidenplan.

Så är dina grannar – enligt söksajten

Nyheter Stereotyp eller sanning? Söderortsbor tycker till om populära tjänsten Pensionärer, barnfamiljer eller "urbana singelhushåll"? En tjänst på hitta.se gör det möjligt att se vilken typ av människor som bor på en specifik plats. Men går det verkligen att stämpla ett helt...lördag 25/1 8:00

M-toppens svar efter kritik mot vapenmässa

Nyheter König Jerlmyr utesluter inte nytt arrangemang i Älvsjömässan En internationell vapenmässa i Älvsjö väckte hård kritik mot stadens policy för uthyrning av kommunala fastigheter. Nu svarar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).fredag 24/1 7:00