Linda Jansson är glad och tacksam att folk vill hjälpa till och visar att det inte är ok att stjäla. Foto: Privata

Stulen snowracer skapar stort engagemang hos Vallentunaborna

När Linda Jansson upptäckte att dotterns snowracer stulits vände hon sig till allmänheten för hjälp. Responsen har varit stor.

  • Publicerad 18:02, 24 jan 2018

"Någon har haft svårt att skilja på ditt och mitt" skrev Linda Jansson på Facebook i söndags den 21 januari när dotterns snowracer stals från trappuppgången på Tallåsvägen.

Bara inom loppet av en timme hade någon stulit snowracern och dragit iväg den vilket syntes av spåren i snön. Borta var alltså snowracern som Linda lånat av sin bror och som var en 90-tals raritet. Responsen lät dock inte vänta på sig och flera vill hjälpa till.

– Jag blev erbjuden flera stycken, men de var i halvdant skick så jag ska köpa min grannes som är av samma modell men utan de kompletteringar vi lagt till som att snöret dras in automatiskt.

Glad att folk bryr sig

Men Linda var inte alls beredd på den positiva respons hon fick.

– Jag undrade om jag kanske överdrev, för det handlar liksom om en snowracer, men eftersom jag varit sjuk i två år betyder en 600 kronors snowracer mycket för oss.

Hon tror att folk reagerat så pass starkt, engagerat sig och erbjudit henne hjälp på grund av att någon stulit från ett barn.

– Folk tycker att det är lågt. Och det känns ju skönt att folk inte tycker att det är ok att stjäla från ett barn. Jag är väldigt glad och tacksam över att folk erbjudit att hjälpa till.

Ny snowracer blir en överraskning

Den nya snowracern kommer Linda köpa från grannen i morgon och nästa vecka, när kommer dottern, får hon den nya snowracern som en överraskning.

– Hon är bara 4 år och förstod inte. Jag försökte förklara att den är borta men hon sa bara "mamma det är bara att köpa en ny" och så förklarade jag att det inte är så lätt.

I fortsättningen ska Linda få förvara snowracern i cykelförrådet för att det inte ska hända igen.


 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09