Foto: Mostphotos

Stulna båtar hittade – nu ska ägarna hittas

Tre styrpulpetbåtar har hittats flytande i Svinnegarnsviken utan motor. – Vi tror att de stulits, tagits dit och där har främst motorerna tagits av, säger Jonas Ricksborn på Enköpingspolisen.

  • Publicerad 10:47, 11 okt 2019

I onsdags hittades de tre båtarna och på torsdagen undersökte polis platsen.

En av ägarna har hittats, den båten hade legat vid Haga Brygga. De andra två ägarna söks fortfarande så de kan få tillbaka sina båtar.

Motorerna är dock borta. På den båt där ägaren är känd satt en 25-hästars utombordare.

Centrala Enköping

Torsdag 10.40

Grov vårdslöshet i trafik. Föraren av en personbil vägrade stanna på Stockholmsvägen trots polisens uppmaningar. I stället tog föraren bilen på en vansinnefärd genom Enköping där både gångtrafikanter och andra bilisters liv sattes i fara, enligt polisens bedömning.

Färden gick genom stadens centrala delar och slutade då föraren körde in i en stenmur på Tullgatan.

Föraren, en man i 20-årsåldern som inte bor i Enköping, är misstänkt för bland annat grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri av det grövre slaget och han saknade körkort. Bilen ägdes av den kvinnliga passageraren, som även hon är misstänkt för brott i samband med färden.

Måndag

Kungs-Husby

Dieselstöld. Tvåtusen liter diesel har stulits ur en traktor i Nibble i Kungs-Husby. Tjuvarna bröt upp tanklocket på traktorn och slangade ur drivmedlet.

Natt mot fredag

Dr Westerlunds gata

Bilstöld. En lätt lastbil stals från ett inhägnat område på Dr Westerlunds gata i natt. Det är en svart Peugeot Partner som tagits. Tjuvarna tog sig in på området genom att klippa upp staketet.

Eventuellt kan stölden av registreringsskyltar på en bil på närbelägna Långgatan kopplas till lastbilsstölden, enligt polisens teorier.

Blåljus i helgen: Vådaskott vid vildsvinsjakt

Nyheter En jägare i 50-årsåldern fördes i lördags kväll till sjukhus sedan han träffats av ett vådaskott. Dessutom: däckstölder på Fårticksgatan, lägenhetsbrand och rattfylleri vid Coop.måndag 11/11 10:46

Hur hamnade brassarna i Fanna?

Nyheter Succésäsongen. Spektakulär trupp ger frågetecken. Det var glädjescener på Fanna IP för en månad sedan när Fanna BK:s herrlag vann premiärsäsongen i Division 3 Norra Svealand. Men succésäsongen har också omgärdats av rykten. – Vi visste redan inför...fredag 8/11 13:27