Foto: Mostphotos

Stulna båtar hittade – nu ska ägarna hittas

Tre styrpulpetbåtar har hittats flytande i Svinnegarnsviken utan motor. – Vi tror att de stulits, tagits dit och där har främst motorerna tagits av, säger Jonas Ricksborn på Enköpingspolisen.

  • Publicerad 10:47, 11 okt 2019

I onsdags hittades de tre båtarna och på torsdagen undersökte polis platsen.

En av ägarna har hittats, den båten hade legat vid Haga Brygga. De andra två ägarna söks fortfarande så de kan få tillbaka sina båtar.

Motorerna är dock borta. På den båt där ägaren är känd satt en 25-hästars utombordare.

Centrala Enköping

Torsdag 10.40

Grov vårdslöshet i trafik. Föraren av en personbil vägrade stanna på Stockholmsvägen trots polisens uppmaningar. I stället tog föraren bilen på en vansinnefärd genom Enköping där både gångtrafikanter och andra bilisters liv sattes i fara, enligt polisens bedömning.

Färden gick genom stadens centrala delar och slutade då föraren körde in i en stenmur på Tullgatan.

Föraren, en man i 20-årsåldern som inte bor i Enköping, är misstänkt för bland annat grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri av det grövre slaget och han saknade körkort. Bilen ägdes av den kvinnliga passageraren, som även hon är misstänkt för brott i samband med färden.

Måndag

Kungs-Husby

Dieselstöld. Tvåtusen liter diesel har stulits ur en traktor i Nibble i Kungs-Husby. Tjuvarna bröt upp tanklocket på traktorn och slangade ur drivmedlet.

Natt mot fredag

Dr Westerlunds gata

Bilstöld. En lätt lastbil stals från ett inhägnat område på Dr Westerlunds gata i natt. Det är en svart Peugeot Partner som tagits. Tjuvarna tog sig in på området genom att klippa upp staketet.

Eventuellt kan stölden av registreringsskyltar på en bil på närbelägna Långgatan kopplas till lastbilsstölden, enligt polisens teorier.

Bergvretenskolan vidare i Vi i femman

Nyheter 106 klasser i Uppsala län sökte, men det var bara åtta klasser som gick vidare. Bergvretenskolans 5C är en av dem. De ska nu tävla i Sveriges största kunskapstävling ”Vi i femman” i P4 Uppland.tisdag 21/1 12:57

Ingen skidbacke i Skattmansö i år

Nyheter I dagarna var det tänkt att Skattmansöbacken skulle öppnas för allmänheten. Men så kommer det inte att bli. – Det är förjävligt, säger Linus Lindbom, Skattmansöådalens ordförande.tisdag 21/1 9:40