Stänger. Stureplansgruppen som bland annat driver Sturecompagniet och Spy bar stänger nu sina nattklubbar tills vidare. Foto: Andreas Enbuske

Stureplansgruppen stänger sina nattklubbar i Stockholm

Stureplansgruppen stänger nu alla sina nattklubbar tills vidare. Orsaken är Folkhälsomyndighetens nya direktiv att folk inte får äta och dricka ståendes på krogarna.

  • Publicerad 16:36, 25 mar 2020

– Det är orimligt att så många anställda och företag drabbas av ett virusutbrott, säger Jennica Jonsson, vice vd på Stureplansgruppen.

Vi har tidigare rapporterat om att Stureplansgruppen tvingats varsla en hel del anställda till följd av coronavirusets påverkan på deras ekonomi.

Nu stänger företaget sina sju nattklubbar i Stockholm – Spy Bar, Sturecompagniet, Hells Kitchen, V, Nostalgica, Neu och Push, något Dagens industri var först med att rapportera om.

Corona – då varslar Stureplansgruppen personal

Beslutet är en direkt konsekvens av Folkhälsomyndighetens nya direktiv som kom igår – att all servering på krogar, klubbar och kaféer måste ske från borden för att minska smittorisken av corona.

– Det omöjliggör att bedriva nattklubbsverksamhet med barservering. Vi stänger tillsvidare och avvaktar myndigheternas fortsatta agerande och besked, skriver Jennica Jonsson i ett mejl till StockholmDirekt.

Vad innebär det här för er ekonomi?

– Det är en katastrof. Vi har fortfarande kvar alla fasta kostnader för verksamheterna men kan inte hålla dem öppna.

Hur många av era anställda varslas?

– Jag har i nuläget inget exakt antal på hur många som kommer att varslas med anledning av detta.

Enligt uppgift till Expressen rör det sig om samtliga prov- och timanställda och runt 200 fastanställda som varslats hittills.

Nu tillåts bara bordsservering på krogen

Jennica Jonsson säger att de är beroende av statliga åtgärder. för att klara det här. Ett förslag är att efterskänka skatter, moms och arbetsgivaravgifter retroaktivt från 1 januari till september i år.

Hur länge kommer ni klara er?

– Vi kämpar för överlevnad! svarar Jennica, men har tidigare sagt till andra medier att det rör sig om veckor eller månader tills verksamheten inte klarar sig längre.