Stuvstabon och musikern Daniel Greayer, till vänster, har startat klubben StuSta på restaurangen Preeti i Stuvsta. Bilden är tagen vid första stand up-tillfället i maj. Foto: Privat, Ulrika Campbell, Beate Berntsen

Stuvsta får egen stand up-klubb

Efter ett lyckat första försök återkommer stand up-klubben StuSta med tre kvällar på Preeti i höst. HuddingeDirekt har tagit ett snack med den inflyttade initiativtagaren Daniel Greayer som haft svårt att svälja "Huddingekulturen".

  • Publicerad 14:00, 9 sep 2019

Stand up-klubben StuSta tjuvstartade redan innan sommaren. Nu står det klart att de återkommer till restaurang Preeti för ytterligare tre stand up-kvällar.

Det är Stuvstabon och musikern Daniel Greayer som ligger bakom initiativet.

– Jag är ju inte ståuppkomiker själv, grejen är att jag egentligen inte gillar stand up så mycket. Men jag var på middag hos några grannar och då började vi skämta om att starta en stand up-klubb i Stuvsta. Då hittade vi på namnet StuSta och blev helt enkelt så nöjda, säger han.

Hur kul är Stuvsta?

– Det är det hela den här grejen handlar om. Det var en stor omställning när jag flyttade hit för tre år sedan. Jag flyttade från lägenhet till hus och jag är uppvuxen i Bromma och kom till Stuvsta. Det har tagit lite tid att förstå Huddingekulturen.

Huddingekulturen? Hur är den?

– Det är mer hockey än tennis. Lite mer moppe än… Ja, lite annorlunda än Bromma. Men nu älskar jag det.

Höstens första stand up-kväll blir den 25 september och sedan återkommer StuSta den 30 oktober och 27 november. Under hösten kommer bland annat de rutinerade ståupparna Isak Jansson, Sandra Ilar och Fredrik Andersson.

– De håller hög klass och är alla professionella komiker. I premiären ser vi till exempel Shanthi Rydwall Menon som man kunnat se i Mumbojumbo på TV4 och Ola Aurell som har varit med i Allsång på Skansen och vunnit priser för sina komiska låttexter, säger Daniel Greayer.